fbpx

Обвинувачений у корупції франківський комунальник Синишин знову не з'явився на суд

Суспільство 16:50, 07.09, 2016

Судове засідання у справі депутата Івано-Франківської міськради від ВО "Свобода", керівника КП "Міськсвітло" Віктора Синишина, якого обвинувачують у корупційному правопорушенні, знову перенесли.

Сьогодні в Івано-Франківському міському суді мав відбутися допит свідків у справі екс-інженера ЄРЦ Віктора Синишина, якому інкримінують ч. 1 ст. 172-7 КупАП. 

Проте засідання перенесли через неявку обвинуваченого. Згідно з поданим клопотанням про перенесення справи Віктор Сенишин з 5 по 10 вересня перебуває у відрядженні в Одесі на тренінгу "сертифікований енергоменеджмент". Для підтвердження суду надано розпорядження міського голови про відрядження Віктора Сенишина на тренінг.

Минулого разу Віктор Сенишин не з'явився на судове засідання через хворобу.

Нагадаємо, перебуваючи на посаді інженера в ЄРЦ,  Синишин був одним із засновників ТзОВ "Станіслав-ІВ" (директор – Романів), основною діяльністю якого є електромонтажні роботи. У період перебування на посаді між ЄРЦ та "Станіслав ІВ" було укладено 23 договори на електромонтажні роботи на суму понад 396 тисяч гривень. Оскільки він є співзасновником ТзОВ "Станіслав ІВ" та посадовою особою водночас, виник конфлікт інтересів (Синишин підписував акти виконаних робіт між ЄРЦ та своєю фірмою), а підсудний є суб’єктом дії законодавства про корупцію.

Як писав КУРС, інженери комунального підприємства "Єдиний розрахунковий центр" (зараз КП "Муніципальна інвестиційна управляюча компанія") Віктор Синишин і Василь Скиданчук заснували підприємства "Станіслав ІВ" і "Галичина ІВ", які отримували підряди в ЄРЦ.

Зокрема, Синишин донедавна був у співзасновниках ТОВ "Станіслав ІВ", а Скиданчук – ТОВ "Галичина ІВ". Після того, як КУРС оприлюднив цю інформацію, імена інженерів МІУК у державному реєстрі зникли зі списку засновників цих підприємств.

Також Віктор Синишин та Василь Скиданчук є депутами Івано-Франківської міської ради від партії ВО "Свобода".

Як писав КУРС, нещодавно Віктор Синишин очолив КП "Міськсвітло".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: