fbpx

Прокуратура вимагає для Дмитра Міхальця 100 тисяч гривень застави

Суспільство 10:27, 27.10, 2016

Про пред'явлення підозри головному патрульному та обрання запобіжного заходу оголосили на брифінгу в прокуратурі Івано-Франківської області.

"7 вересня до прокуратури звернувся громадянин Іван Чайковський щодо застосування до нього фізичної сили з боку начальника патрульної поліції Івано-Франківська Дмитра Міхальця. Того ж дня було порушене кримінальне провадження", – повідомив начальник слідчого відділу прокуратури Івано-Франківської області Володимир Шевченко.

Нагадаємо, вчора голова патрульної поліції Івано-Франківська Дмитро Міхалець отримав оголошення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ст. 365 ч. 2 – перевищення влади або службових повноважень (ст. 365 ч. 2 ККУ), якщо воно супроводжувалося насильством, застосуванням зброї або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями. 

Вчора ж Міхальцю мали обрати запобіжний захід, але він на суд не з’явився.

Прокуратура просить відсторонити голову патрульної поліції Івано-Франківська від роботи. А також грошову заставу у розмірі 80 мінімальних зарплат – це приблизно 100 тисяч гривень.

З рішенням визначаться сьогодні о 16.00.

Прокурор наголосив, що заявник Іван Чайковський – інвалід II групи, в нього очевидна інвалідність. Міхалець працює з ним в одному адміністративному приміщені, неодноразово тиснув йому руку, тож це знав і мав зрозуміти Чайковського, вважає прокурор.

КУРС писав, що учасник АТО, боєць батальйону спецпризначення "Івано-Франківськ", інвалід, який пройшов полон, Іван Чайковський звинуватив начальника патрульної поліції Дмитра Міхальця у побитті та дав свідчення в прокуратурі Івано-Франківська.

Начальник патрульної поліції заперечив побиття ветерана.

"Потиснути руку я готовий, але вини за собою не відчуваю", – сказав пізніше Міхалець про конфлікт з ветераном АТО на спільній прес-конференції. Спроба вирішити конфлікт між ветераном АТО, інвалідом другої групи Іваном Чайковським та начальником патрульної поліції Івано-Франківська Дмитром Міхальцем тоді провалилася.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: