fbpx

Прокуратура вимагає повернення майже 5,5 мільйонів бюджетної позички

Суспільство 20:20, 18.06, 2016

Тисменицька місцева прокуратура виявлила факт отримання одним із державних підприємств бюджетної позички на закупівлю продовольчого зерна і сортового насіння за державним замовленням у 1996 та 1997 роках загальною сумою 5 455 004,51 грн.

Так, шляхом реорганізації одного з державних підприємств було створено комбінат хлібопродуктів, який районна державна адміністрація зареєструвала як юридичну особу, повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Відповідно до Закону України "Про підприємства в Україні" при перетворенні одного підприємства в інше до підприємства, яке щойно виникло, переходять усі майнові права і обов'язки колишнього підприємства, тобто новостворене підприємство є правонаступником.

Таким чином, до відповідача перейшли всі права та обов'язки його попередників, в тому числі і обов’язок щодо повернення в Державний бюджет України непогашеного залишку отриманої в 1996-1997 роках бюджетної позички.

За наведених обставин керівник Тисменицької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Калуської ОДПІ Головного управління ДФС в Івано-Франківській області звернувся до Івано-Франківського окружного адміністративного суду з позовом про стягнення заборгованості по бюджетних позичках. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: