fbpx

Прикарпатська поліція розкрила зґвалтування 11-річної дівчинки за півтори доби. ФОТО

Суспільство 11:51, 22.09, 2017

19 вересня цього року в одному із сіл Коломийського району зґвалтували 11-річну дівчинку. Вже 21 вересня поліція встановила особу підозрюваного і затримала його.

Про розкриття резонансного злочину розповів начальник кримінальної поліції ГУНП в Івано-Франківській області полковник Ігор Баб'юк.

19 вересня приблизно о 18 год. надійшло повідомлення про те, що в одному з сіл Коломийського району невідома особа зґвалтувала неповнолітню дівчинку 11 років. 

Того дня дівчинка вийшла зі школи після 15 год. і йшла однією з центральних вулиць села до свого дому, що на околиці. Зі слів дівчинки, невідомий чоловік віком 25-27 років затягнув її в кущі при дорозі і зґвалтував. На місці події слідчі зафіксували сліди взуття злочинця, знайшли скотч, яким ґвалтівник зв'язував жертву і замотував їй рот, та ліки від застуди, що випали з кишені чоловіка. З'ясувалося, що злочинець чекав жертву на сходах клубу. Там поліція знайшла пляшку від мінералки з відбитками пальців злочинця. 

Зі слів дівчинки і мешканців села, які бачили підозрюваного біля місця події, вдалося скласти загальний портрет злочинця: чоловік нижче середнього зросту, 25-27 років, світле волосся, худорлявий, на одязі був зображений прапор іноземної держави (який саме, дівчинка описати не змогла), був у зеленому резиновому взутті. Поліція проінформувала громадськість навколишніх сіл і почала розшуки. 

1

З'ясували, що скотч, який використовував злочинець, продається в магазині сусіднього села. Продавець розповіла, що скотч купував чоловік, який відповідає опису підозрюваного. Однак жінка його не знала і вказати, де мешкає, не могла. Поліція почала перевірку раніше судимих мешканців довколишніх сіл. В процесі цієї роботи дізналися, що підозрюваний перебуває в селі Спас. На місце виїхала група швидкого реагування, і вчора в обідній час підозрюваного затримали. Це громадянин 1997 року народження, уродженець Вінницької області, вже тривалий час мешкає з матір'ю, вітчимом і неповнолітніми братами та сестрою на Коломийщині, раніше до відповідальності не притягувався. 

Під час поверхневого огляду в нього знайшли ті самі ліки, які були на місці зґвалтування, взуття, яке відповідало опису свідків, на його джинсах було доволі велике зображення прапора Великобританії. У райвідділі під час допиту чоловік зізнався у вчиненні злочину. 

2

Було встановлено, що злочин він планував заздалегідь, скотч придбав 18 вересня, за день до зґвалтування, увесь той день кружляв на велосипеді по сусідніх селах, виглядаючи собі жертву. Лише наступного дня, коли він знову почав об'їжджати села, він натрапив на дівчинку, що самотньо йшла вулицею. Місце для вчинення злочину було вдале: будинки далеко, біля дороги густі хащі, поруч ріка і міст. Він схопив дівчинку, затулив рота, потім заклеїв скотчем, пригрозив убивством і зґвалтував. Після цього пригрозив убити і її, і всю родину, якщо вона розкаже про нього. 

Наразі підозрюваний затриманий і чекає рішення суду щодо запобіжного заходу. 

За словами Баб'юка, поліція спрацювала так швидко й ефективно – злочин розкрили протягом півтори доби – не в останню чергу завдяки допомозі громадськості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: