fbpx

Прикарпатські поліцейські знайшли на городі пенсіонерки 2350 рослин маку

Суспільство 13:30, 08.08, 2017

Працівники поліції продовжують операцію "Мак", спрямовану на виявлення та знищення незаконних посівів рослин маку та конопель.

Днями поліцейські задокументували два факти незаконних посівів на території Галицького району. В одному з цих випадків на присадибній ділянці 60-річної жінки, жительки одного із сіл району, поліцейські нарахували понад 2350 рослин снодійного маку.

А вже в іншому селі дільничні офіцери поліції виявили та вилучили близько 180 рослин снодійного маку, які 64-річний житель вирощував на присадибній ділянці господарства, інформує СК ГУ НП в Івано-Франківській області.

Наразі незаконно вирощувані рослини вилучено та направлено на дослідження.

За цими фактами розпочато кримінальні провадження згідно з ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України (незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від ста до п’ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин), що карається штрафом від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: