fbpx

Прикарпатського чиновника, який привласнював собі гроші підлеглих, можуть амністувати

Суспільство 17:41, 11.02, 2015

Івано-Франківський міський суд продовжив слухання кримінального провадження про обвинувачення начальника обласного відділення комітету фізкультури і спорту МОН Михайла Стефанківа у привласненні бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем.

Стефанків обвинувачується за ч. 2 ст. 191 ККУ – заволодіння чужим майном або розтрата шляхом зловживання службовим становищем. У обвинувальному акті прокурор роз’яснив, що Стефанків незаконно збільшив собі премію на 1094,60 гривні.

Обвинувачений зізнався в інкримінованому злочині. Пояснив, що неуважно вичитав контракт, тому допустив помилку.

Як писав КУРС, колишні підлеглі звинувачують його у незаконному звільненні. Розповідають, що начальник змушував їх віддавати йому свої премії. На попередньому слуханні суд задовольнив клопотання сторін про виклик свідків.

Однак свідків у залу суду не пустила секретар суду Черепій. Також вона не пустила у зал засідань представників громадськості. Сказала, що спитає дозволу у головуючого. Однак після того, як зачинила за собою двері, до людей вже не вийшла.

Оскільки підсудний визнав свою вину, прокурор попросив суд не досліджувати обставини справи, які ніким не оспорюються, тобто розглядати справу без свідків. Суд обмежився допитом обвинуваченого та дослідженням характеристики.

Також начальник обласного відділення комітету фізкультури і спорту МОН просив суд застосувати до нього закон "Про амністію", оскільки доглядає перестарілу матір.

Вже на наступному судовому засіданні, 17 лютого, відбудуться дебати.

Колишні підлеглі Стефанківа, яких не пустили на суд, здивовані висунутими обвинуваченнями. Обурюються, що чиновнику тепер зійдуть з рук незаконні побори і знущання над працівниками.

"Все вирішують гроші, а прості люди, такі, як ми, нічого не можемо зробити", – прокоментувала судове засідання колишній головний бухгалтер установи Марія Криворук.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: