fbpx

Прикарпатський нардеп зареєстрував законопроект про застосування економічних санкцій проти Росії

Політика 11:46, 18.02, 2015

У Верховній Раді зареєстровано два законопроекти щодо застосування економічних санкцій проти Росії.

Про це повідомив народний депутат-"ударівець" Юрій Соловей, який є одним зі співавторів законопроектів, передає КУРС з посиланням на прес-службу політичної партії УДАР.
 

Реєстрацію законопроектів "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо забезпечення застосування санкцій до держави-агресора" (№ 2129) та "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення застосування санкцій до держави-агресора" (№2130) підтримали і представники інших фракцій, що входять до коаліції.

"Законопроектами передбачені норми прямої дії щодо введення і застосування санкцій до держави-агресора та її резидентів", – наголосив Юрій Соловей.

Зокрема, пропонується заборонити переміщення товарів через митний кордон України (імпорт, реімпорт, реекспорт, транзит, тимчасове ввезення) та випуск товарів у вільний обіг, якщо країною походження цих товарів є держава-агресор і щодо неї Україною застосовані санкції. Вказана заборона не буде стосуватись товарів, що включені до переліку товарів критичної необхідності. Цей перелік у місячний строк має розробити Уряд і внести на затвердження Верховної Ради України.

Компаніям, що контролюються державою-агресором та її резидентами, буде введена заборона на транзит товарів навіть неросійського походження. Фактично їхня діяльність буде заблокована. Крім того, депутати пропонують ввести спеціальний податок на утримання української армії у розмірі 10% з обороту для тих компаній, в яких доля російського капіталу перевищує 50%.

За словами Юрія Солов’я, наступний крок депутатів – проект закону про введення тимчасової адміністрації до всіх українських банків російського походження, які можуть використовуватись для фінансування діяльності сепаратистів на Сході України.

Народний депутат зауважив, що нині Україна лише заборонила транзит територією України озброєння та військової техніки російського виробництва, а також експорт до Російської Федерації товарів військового призначення та подвійного використання, призначених для виробництва і ремонту озброєння та військової техніки, в інтересах збройних сил та інших військових формувань Росії.

"Підтримка законопроектів депутатами різних фракцій українського парламенту – позитивний політичний сигнал, який дає підстави розраховувати на те, що фракції підтримають проекти законів під час голосування",  наголосив "ударівець".

Законопроекти було внесено як невідкладні. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: