fbpx

"Рай у Карпатах": на Верховинщині організували табір для дітей. ФОТО, ВІДЕО

Політика 15:56, 01.08, 2017

Дітей з різних куточків України приймає міжнародний YMCA табір "Рай у Карпатах", що на Верховинщині. Нещодавно відвідали його майже півсотні юнаків та дівчат із заходу та сходу України. Приїхали до Карпат також діти і молодь з-за кордону.

Для них участь у такому таборі – це нова можливість поспілкуватися з однолітками, вирватися з-під батьківської опіки, а головне – чудовий  спосіб знайти нових друзів.

Рівно на десять днів, кажуть організатори, для близько півсотні юнаків та дівчат галявина у Карпатах перетворилась на майданчик для інтеграції дитячих думок та емоцій. 

Керівник табору, координатор ресурсного центру в національному офісі МО YMCA Україна Олексій Баханов розповідає, що метою табору є об’єднати дітей з різних частин України і світу, навчити їх взаємодіяти і допомагати один одному.

"Взагалі молодь зараз дуже роз’єднана. Великі політичні проблеми в нашій країні, тому ми збираємо дітей з різних регіонів. Є і переселенці з Луганська, діти з малозабезпечених і багатодітних сімей, просто діти, які вирішили відвідати табір. У них різні ідеї і погляди на життя, але через походи, тренінги, командні ігри, де вони один одному допомагають, бачать, що будують цей світ, нашу країну", – розповів Олексій Баханов.

З тутешніми дітьми тут працюють й волонтери Корпусу Миру США. Твердять, що навіть мова у цьому таборі аж ніяк не завада задля отримання нових знань та емоцій.

Джесі Редмен, яка приїхала у табір зі штату Техас, розповідає, що особливо приваблюють її тут гори, а також можливість виконувати улюблену роботу: 

"Гуцули мають багато традицій, це цікавий район. Легко дружити з людьми з інших країн, вони трохи знають англійську, я вчу українську. Коли я працюю з дітьми, то це мені так подобається, що не важливо, з якої вони країни. Скучила за сім’єю, але тут дуже гарно. Поїду додому у травні". 

Захід табору триває протягом 10 днів. Щодня діти роблять зарядку, ходять на тренінги і відвідують майстерні. Усі учасники задоволені, бо отримують багато позитивних емоцій під час перебування у таборі. На них щодня чекають спортивні забави, танцювальні гуртки та різноманітні творчі майстер-класи. А ще яскраві екскурсії для романтиків, сходження на найвищу гору України Говерлу для витривалих та рафтінг для найсміливіших. 

Аліна з Костополя (Рівненська область) розповідає: 

"Я в цьому таборі вперше, але порівняно з іншими тут дуже класно. Ми йдемо у походи, проводимо різні ігри, купаємось – це все дуже весело. Нещодавно ми лазили по скалодромі – було стільки емоцій, що просто не передати. Тут класна атмосфера, всі дуже дружні, веселі, і взагалі я люблю такий відпочинок". 

Олександра додає: 

"Я весело провела тут час. Ці діти дуже цікаві кожен по-своєму. Мені подобаються нові знайомства і спілкування. Я швидко звикаю до людей, і буде шкода прощатися. Але на наступний рік знову буде такий табір і ми приїдемо сюди".

Організувала табір директор Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у Верховинському районі, голова обласної і міської християнської організації молоді і сім’ї YMCA Карпати, депутат районної ради від партії "ВОЛЯ-РУХ НОВИХ СИЛ" Ольга Соломійчук. 

"Я працюю з дітьми, мені подобається робити їм приємне. Цей табір – це одна з таких речей. Хочу подякувати Верховинській районній державній адміністрації за те, що вони нам надали таке чудове місце, де ми можемо проводити табори. Висловлюю вдячність також партії "ВОЛІ-РУХ НОВИХ СИЛ", а також особисто народному депутату Юрію Дерев’янку, який завжди нам допомагає в разі потреби. В нас недавно відпочивали діти з Донецької області. Допомогли нам коштами", – розповідає Ольга Соломійчук. 

Табір "Рай у Карпатах" триватиме до кінця серпня. А вже наступного року організатори обіцяють знову повернутися на це місце задля того, аби діти Заходу та Сходу завжди були разом.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: