fbpx

Роман Олійник оскаржив результати конкурсу на посаду головного лісівника області

Суспільство 16:50, 14.04, 2017

Кандидат на посаду начальника Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Олійник оскаржив результати конкурсу, за якими головним лісівником Прикарпаття має стати Руслан Осташук – директор ДП "Надвірнянське лісове господарство".

Нагадаємо, 21 лютого Держлісагентство оголосило конкурс на зайняття вакантної посади начальника Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства. 

Конкурс на посаду начальника Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства відбувся 31 березня.

Конкурс проходив у три етапи. Перший з них – тестові завдання, на які відвели конкурсантам 40 хвилин, за які вони мали відповісти на 40 запитань. За відповіді більше як на 32 запитання учасники конкурсу могли набрати 2 бали, від 24 до 31 – 1 бал, менше 24 – 0.

Найкраще тестове завдання виконав Роман Олійник, який відповів на 39 питань з 40 та набрав два бали, інші конкурсанти набрали по 1 балу (Руслан Осташук відповів на 30 запитань, Роман Мочерняк – на 25 запитань).

Після тестового завдання претендентам на посаду обласного господарства роздали ситуативні завдання, на виконання яких відвели 1 годину. Відтак комісія оголосила, що до співбесіди допущений лише Руслан Осташук.

Як писав КУРС, після співбесіди конкурсна комісія Держлісагентства рекомендувала призначити його начальником Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Тепер Роман Олійник звернувся у Національне агентство України з питань державної служби зі скаргою на рішення конкурсної комісії.

"Вважаю, що Держлісагентством та конкурсною комісією не було дотримано процедури та порушено умови проведення конкурсу на зайняття вакантних посад державної служби, а саме не забезпечено проведення ефективного, об’єктивного та справедливого конкурсного відбору на засадах забезпечення рівного доступу до державної служби, що призвело до порушення моїх прав та інтересів в частині бути призначеним на посаду за умови дотримання законної процедури проведення конкурсу", – йдеться у скарзі.

Олійник просить Нацагентство з питань державної служби провести перевірку викладених у скарзі фактів та скасувати рішення конкурсної комісії.

 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: