fbpx

Російська соцмережа "ВКонтакте" запускає конкурента Instagram, яким зможуть скористатись майже 200 тисяч франківців

Суспільство 18:09, 15.07, 2015

Cоціальная мережа "ВКонтакте" запустить окремий додаток для обробки фотознімків, який буде конкурувати з Instagram в Росії.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на газету "Ведомости".

За даними джерел видання, це буде додаток для мобільних пристроїв під управлінням операційних систем IOS і Android. За словами одного зі співрозмовників, орієнтовний термін запуску – до кінця цього тижня. Можливо, це відбудеться трохи пізніше, додає інше джерело.

За його словами, адміністрація соціальної мережі чекає, коли додаток пройде премодерацію в онлайн-магазині мобільних додатків в AppStore.

"ВКонтакте" буде запускати свій фотосервіс і, можливо, свій месенджер", – сказав у вівторок на медіафорумі "Територія смислів" гендиректор "ВКонтакте" Борис Добродєєв.

Одне з джерел уточнює, що додаток для обміну повідомленнями матиме свій бренд та буде інтегруватися як з телефонною книгою, так і з додатком "ВКонтакте".

Зазначимо, станом на 15 липня 2015 року у вищезгаданій соцмережі 188 626 користувачів зареєстрованих в Івано-Франківську

Довідково:

Instagram з'явився в жовтні 2010 року як безкоштовна утиліта для iPhone (згодом сервіс став підтримувати і платформу Android). У 2012 році компанію – власника цього сервісу придбала за один мільярд доларів соціальна мережа Facebook.

Світова аудиторія Instagram зросла в 2014 році, за оцінкою GlobalWebIndex, на 47%. Сам Instagram повідомляв, що на кінець 2014 року у нього було 300 мільйонів активних користувачів. Місячна аудиторія "ВКонтакте" (люди, які хоча б раз за місяць зайшли в мережу) становила в травні 2015 року, за даними TNS, 52,8 мільйона унікальних користувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: