fbpx

Незаконну новобудову по вулиці Мазепи, 144 у Франківську можуть відключити від комунікацій

Суспільство 19:54, 07.06, 2016

За словами депутата міськради Віталія Мерінова, діяльність забудовника розслідує Служба безпеки України.

Про це на засіданні тимчасової комісії щодо забудови міського озера повідомив депутат міської ради Віталій Мерінов.

"Досить серйозно цим об’єктом зайнялася Служба безпеки України, і вони готують відповідне звернення, щоб цей будинок був відключений від водопостачання та електропостачання", – сказав Мерінов.

Він також повідомив, що відповідно до ДБН та висновків геодезистів фундамент новобудови повинен триматися на бетонних сварах у зв’язку з типом ґрунту. Натомість фундамент складається з бетонної подушки.

Нагадаємо, колишній ДТСААФ, а тепер громадська організація "Товариство сприяння обороні України" (ТСОУ) незаконно розпочала будівництво напроти міського озера на Мазепи, 144 .

Будинок вже виріс на 11 поверхів. 

Згідно з даними інформаційного стенду, замовником будівництва є ТСОУ, підрядником – ЗАТ "Будівельна компанія "Прикарпаття і К". Якщо вірити стенду, у 2007 році міська рада дала дозвіл на будівництво дев’ятиповерхового спортивно-готельного комплексу з вбудованими приміщеннями соціально-побутового призначення. Як з’ясував КУРС, ЗАТ "Будівельна компанія "Прикарпаття і К", що зводить будинок на замовлення ТСОУ, господарським судом Івано-Франківської області визнана банкрутом ще 2 лютого 2012 року. Ліквідаційна процедура триває досі.

Як писав КУРС, суд скасував припис ДАБІ про зупинку скандального будівництва на території ТСОУ біля міського озера.

Сьогодні заступник начальника управління Держархбудінспекції в Івано-Франківській області Кирило Іванюк повідомив, що інспекція проводить перевірку новобудови. За його словами, за порушення поверховості забудовнику загрожує штраф у розмірі 16 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: