fbpx

Село Старі Богородчани відзначило своє 576-річчя. ФОТО

Суспільство 15:37, 19.07, 2017

Старі Богородчани відсвяткували 576-річчя, його мешканці зізнаються, що люблять своє село та ні за яких обставин не хочуть його покидати, адже після утворення Старобогородчанської ОТГ тут справді стало краще жити.

Урочистості з цієї нагоди проходили 16 липня на сільському стадіоні, привітали мешканців голова Старобогородчанської ОТГ Ярослав Здерка, представники районної влади, депутат обласної ради від партії "ВОЛЯ-РУХ НОВИХ СИЛ" Марія Рудик. Приїхали на свято також жителі інших сіл, які входять до складу ОТГ.  

Мешканці задоволені проведенням свята. Кажуть, що люблять рідне село і людей, які в ньому живуть. Молоді люди зізнаються, що хочуть жити і працювати в Старих Богородчанах, а якщо і їздити за кордон, то тільки на деякий час.

"Я була на заробітках в Англії, тепер повернулась. Важливо, щоб молодь залишалась у Старих Богородчанах", – розповідає пані Оксана.

Мешканка села зізнається, що після створення  Старобогородчанської ОТГ в селі стало жити краще: відновили Будинок культури, покращили благоустрій в центрі села, відремонтували дороги та ін.

"У планах – перетворити Старі Богородчани на справжнє європейське село,  говорить голова ОТГ Ярослав Здерка. – Буде відкрито фонтан,  облаштовано центральну площу та зону відпочинку".

Як відомо, Старобогородчанська ОТГ стала одним із перших об’єднань в Івано-Франківській області.

"У жовтні 2015 року ми пішли на вибори. Дуже багато відчуттів і емоцій. ОТГ – це майбутнє нашої держави",  ділиться Ярослав Здерка.

Голова Старобогородчанської ОТГ висловив вдячність народному депутатові Юрію Дерев’янку за допомогу у створенні об’єднаної територіальної громади: "Сьогодні громада розуміє, для чого була проведена тривала робота для об’єднання. Уже другий рік ми працюємо незалежно".

Депутат Івано-Франківської обласної ради від партії "ВОЛЯ-РУХ НОВИХ СИЛ" Марія Рудик, вважає Старобогогородчанську ОТГ однією з найкращих в Україні за своїм функціонуванням і розвитком.

"Великий внесок у створення ОТГ зробив народний депутат України Юрій Дерев’янко. На цей час тут відремонтовано 80% доріг. Ярослав Здерка доклав багато зусиль для розвитку населених пунктів. Особливо багато зроблено для молоді, яка до створення ОТГ відчувала себе відкинутою. Виграно багато обласних проектів, вкладено кошти в стадіони, спортивні майданчики, будинки культури, в ті заклади, які впливатимуть на формування підростаючого покоління",  розповідає Марія Рудик.

Під час святкування отці-капелани відзначили грамотами Марію Рудик та Всеукраїнський благодійний фонд Юрія Дерев’янка за підтримку воїнів у зоні АТО.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: