fbpx

Селище Богородчани хоче стати містом

Суспільство 12:33, 24.05, 2016

Комісія з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування Івано-Франківської обласної ради розглянула подання до Верховної Ради України щодо віднесення селища Богородчани до категорії міст районного значення.

Богородчанський селищний голова Ростислав Заремба зробив невеличкий екскурс в історію селища та зазначив, що Богородчани є звичайним міським поселенням.

"За своєю структурою це звичайне міське поселення, більшість богородчанців працює на промислових підприємствах, винесених за межі селища. Це є теж ознакою міста, бо для селищного населення характерна зайнятість у агропромисловій галузі,  аргументував селищний голова. – Є школа, де навчається 1200 дітей, чотири дитсадки, музична школа. Тобто воно відповідає всім ознакам міста. А я зі свого боку зроблю все, щоб Богородчани перетворити у європейське містечко".

Депутат облради Василь Скрипничук зазначив, що є ризик та чому ВРУ може не підтримати подання.

"І селищна, і районна рада не вміють правильно писати рішення, тобто обзивати речі своїми іменами. Наприклад: "сесія районної ради вирішила…", а сесія районної ради  дулю з маком вирішує",  заявив Василь Скрипничук.

Він додав, що до міста Богородчанам треба "доробити" 2200 осіб населення.

Ростислав Заремба запевнив, що прикарпатські народні депутати обіцяли підтримати подання.

Комісія рекомендувала облраді звернутися до Верховноі Ради України з проханням надати Богородчанам статус міста районного значення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: