fbpx

Шокін прокоментував критику Саакашвілі на адресу прокурорів

Політика 17:42, 27.06, 2015

Генеральний прокурор України Віктор Шокін прокоментував критику глави Одеської області Михайла Саакашвілі на адресу його падчерки-прокурора Тетяни Горностаєвої та інших працівників прокуратури.

Про це повідомляють Українські новини.

"Саакашвілі з емоційним темпераментом. Я з ним розмовляв з приводу його висловлювань, і ми дійшли згоди, що огульні звинувачення будь-якого співробітника прокуратури неприпустимі. Ми з ним домовилися, що якщо у нього будуть конкретні факти, або "кришування" щебеню, як він говорив, або інші незаконні дії, то будуть передавати їх мені. У нас, як я вже говорив, створено спеціальний підрозділ, який буде все це перевіряти. На даний момент до мене яких-небудь конкретних фактів щодо співробітників прокуратури від нього не надходило", – сказав Віктор Шокін.

Читайте також: Губернатори проти прокурорів: битва повноважень, або хто в хаті ґазда

Крім цього, за словами генпрокурора, діяльність його падчерки-прокурора Горностаєвої, яку критикував Саакашвілі, не перевіряють.

"Вона не може перевірятися, так як для перевірки потрібні конкретні факти незаконної діяльності. Саакашвілі не надавав мені жодних доказів проти неї. Щодо Горностаєвої я можу сказати – за її позовами державі повернуто понад 160 млн гривень. А сума, на яку вона заявила позовів, становить понад 400 млн гривень. Фактично всі позови були задоволені, а, значить, і обґрунтовані",  відзначив Шокін.

Читайте також: Звільняти обласного прокурора за відмінну точку зору – це дуже по-совковому, – Волох

Як повідомляв КУРС, після критичних висловлювань на адресу Саакашвілі звільнили прокурора Івано-Франківської області Ігоря Настасяка
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: