fbpx

Сім сіл Тисменицького району хочуть приєднатися до Франківська

Суспільство 09:14, 14.07, 2015

До виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради звернулася ініціативна група із семи сіл Тисменицького району, до якої увійшли Добровляни, Колодіївка, Підпечари, Підлужжя, Рибне, Узин, Чукалівка.

Про це повідомив керуючий справами виконавчого комітету Андрій Лис сьогодні на оперативній нараді в МВК.

За його словами, обговорення щодо добровільного об'єднання територіальних громад активізувались протягом останнього місяця. У вищезгаданих селах провели громадські обговорення, на яких вирішували, куди приєднуватись – до Франківська чи до Тисмениці, чи залишатись незалежними.

"Перевага надається саме приєднанню до міста Івано-Франківська. Я би просив дати доручення нашим структурним підрозділам, в першу чергу управлінню економіки, медицини, освіти, "земельникам", комунального господарства, соціального захисту, щоб ознайомитись з функціонуванням структур у цих сільських радах, дізнатись плюси і мінуси, після чого сідати за перемовини", – зазначив Лис.

Він зауважив, що потрібно прорахувати, яка буде з цього користь для громади Івано-Франківська і що можна буде запропонувати громадам сіл, щоб вийти на конкретні домовленості.  

Заступник міського голови Зіновій Фітель доручив опрацювати інформацію відповідним структурним підрозділам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: