fbpx

Справа Замкового: адвокат депутата Гавриша викликає свідком мера

Суспільство 10:36, 19.05, 2017

В Івано-Франківському міському суді відбулося підготовче засідання у справі учасника АТО Олексія Замкового. Атовець під час громадських слухань на вулиці Макогона дав ляпаса депутату міської ради від ВО "Свобода" Петру Гавришу, який лобіював незаконну забудову.

Як писав КУРС, під час громадських слухань 16 версеня 2016 року щодо забудови в районі вулиць Макогона – Крайківського між Олексієм Замковим, якого підтримала громада мікрорайону, і депутатом міськради Петром Гавришем сталася сварка. На образливі вигуки Петра Гавриша, який лобіював масштабну забудову мікрорайону, Замковий відрегаував ляпасом. Депутат у відповідь спробував копнути Замкового і затіяти бійку, але його відтягнули. Згодом депутати міськради від "Свободи" звернулися до поліції зі скаргою на Замкового – проти активіста розпочали кримінальне провадження за "побої без тілесних ушкоджень".

Прокуратура обвинувачує замкового у вчинені злочину за ч. 2 ст 350 — умисне заподіяння тяжкого тілесного ушкодження службовій особі або громадянинові, який виконує громадський обов'язок, у зв'язку з їхньою службовою чи громадською діяльністю.

Як писав КУРС, раніше Замковому висунули обвинувачення за ч. 1 ст. 126 КК (побої і мордування).

На підготовче засідання до суду прийшли зо два десятки франківців, аби пітримати обвинуваченого Олексія Замкового.

Під час засідання суд задовольнив клопотання прокурора про допит  приблизно 15 свідків, серед яких сусіди обвинуваченого, а також редактор сайту "Галка" Роман Турій, начальник патронатної служби міського голови Вікторія Дротянко та секретар міської ради Оксана Савчук, та клопотання представника потерпілого про виклик шістьох свідків, серед яких міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Суд призначив розгляд справи по суті на 23 травня.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: