fbpx

Громадські слухання по забудові промзони на Макогона переросли в потасовку. ВІДЕО

Суспільство 17:01, 16.09, 2016

В Івано-Франківську відбулися громадські слухання щодо детального плану території (ДПТ), який передбачає масштабну забудову промзони колишнього асфальтного заводу. Суперечка між мешканцями мікрорайону і представниками міської влади переросла в штурханину. Врешті, люди проголосували проти ДПТ і забудови мікрорайону.

На участь у зборах з приводу скандального рішення про ДПТ в районі Макогона зареєструвалися 70 мешканців мікрорайону, прийшли представники міськради, міськвиконкому, громадські активісти. Головою зборів громада обрала активіста і мешканця району Олексія Замкового. Від влади пропонували зробити співголовою зборів начальника патронатної служби міського голови Вікторію Дротянко, однак громада не підтримала. 

Начальники земельного відділу Кирило Обладан розповів людям про статус земельних ділянок. Начальник відділу охорони культурної спадщини міськвиконкому Володимир Ідак переконував, що промзону на Макогона давно слід перепрофілювати у територію житлової забудови. "Це промислова клоака, якої давно треба позбутися", – звертався до зборів Ідак. 

Однак мешканці мікрорайону закидали, що на території планується тотальна забудова  33 багатоповерхівки, включно з 16-поверхівками. І з такою перспективою люди категорично не погоджуються.

Суперечка між представниками влади і громадськістю набирала обертів і врешті переросла в потасовку між Олексієм Замковим і представником міськради, депутатом-"свободівцем" Петром Гавришем. 

Люди розтягнули і вгамували чоловіків. Коли всі заспокоїлися, збори продовжилися. Після цього інциденту Замковий ще кілька часів вибачався перед громадськістю за те, що не втримався.

Юрист компанії "Івано-Франківська дорожня служба" Андрій Кузь заявив, що промзону "однозначно треба забудувати". 

Втім, попри всі аргументи представників мерії і забудовників, збори проголосували проти вже затвердженого міською радою детального плану території і забудови промзони. 

 


Як повідомляв КУРС, питання забудови території колишньої промзони в районі вул. Макогона жваво обговорювалося міською громадою і в ЗМІ. Мешканці мікрорайону здебільшого категорично проти забудови. Громадські активісти вказують на порушення при ухваленні рішень, які стосуються майбутнього будівництва на цій території, та інтереси людей, наближених до мерії та місцевої організації партії "Свобода". 

Під тиском громадськості мерія погодилася провести так звані "повторні слухання" – 16 вересня о 15 годині в Центральному народному домі по вул. Шевченка, 1.

Нагадаємо, аби запобігти тотальній забудові чималої ділянки в середмісті (3,5 га), яка могла б стати чудовою зеленою зоною, мешканці мікрорайону розробили і запропонували міськраді проект рішення про скасування ДПТ. Однак міська рада Івано-Франківська не розглядатиме зареєстровану активістами місцеву ініціативу "Про скасування рішення Івано-Франківської міської ради". 

Нагадаємо, 8 липня цього року під крики "Ганьба!" і "Банда" міська рада затвердила детальний план території в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова в Івано-Франківську, де планують збудувати 33 багатоповерхівки.

Перед тим, 26 квітня, міська рада Івано-Франківська дала дозвіл наближеній до місцевих "свободівців" фірмі ТОВ "Івано-Франківська дорожня служба" на складання проектів землеустрою для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків на ділянці площею 1,5395 га по вул. Макогона, 23-А. Івано-Франківська прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом зловживання владою службовцями міської ради.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: