fbpx

Франківців запрошують на громадські слухання щодо забудови на Макогона

Суспільство 11:45, 06.09, 2016

В Івано-Франківську проведуть громадські слухання щодо детального плану території (уточнення положень чинного генерального плану м. Івано-Франківська) в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова в Івано-Франківську.

Слухання відбудуться 16 вересня о 15 годині в Центральному народному домі по вул. Шевченка, 1.

Реєстрація учасників починається о 14 год. 15 хв.

Питання забудови території колишньої промзони в районі вул. Макогона викликало значний резонанс і жваво обговорювалося міською громадою. Мешканці мікрорайону здебільшого категорично проти забудови. Громадські активісти вказують на порушення при ухвалення рішень, які стосуються майбутнього будівництва на цій території, та інтереси людей, наближених до мерії та місцевої організації партії "Свобода". 

Аби запобігти тотальній забудові чималої ділянки в середмісті (3,5 га), яка могла б стати чудовою зеленою зоною, мешканці мікрорайону розробили і запропонували міськраді проект рішення про скасування ДПТ. Однак днями стало відомо, що міська рада Івано-Франківська не розглядатиме зареєстровану активістами місцеву ініціативу "Про скасування рішення Івано-Франківської міської ради від 8.07.2016 "Про затвердження детального плану території в межах вулиці Крайківського – Промислова – Макогона в Івано-Франківську".

Нагадаємо, 8 липня цього року під крики "Ганьба!" і "Банда" міська рада затвердила детальний план території в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова в Івано-Франківську, де планують збудувати 33 багатоповерхівки.

Перед тим, 26 квітня, міська рада Івано-Франківська дала дозвіл наближеній до місцевих "свободівців" фірмі ТОВ "Івано-Франківська дорожня служба" на складання проектів землеустрою для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків на ділянці площею 1,5395 га по вул. Макогона, 23-А. 

Як писав КУРС, 14 громадських організацій вимагали від міського голови Руслана Марцінківа ветувати рішення міськради від 8 липня як незаконні. Однак Марцінків навідріз відмовився виконувати вимоги громадськості й звинуватив ветеранів і активістів у "рейдерстві", "виконанні політичного замовлення" і "роботі на будівельну мафію". Представники громадських організацій учасників АТО подали до суду на міського голову Івано-Франківська Руслана Марцінківа за наклеп.

Згодом Генпрокурор Юрій Луценко доручив прокурору області зайнятися питанням забудови на Макогона у Франківську. Івано-Франківська прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом зловживання владою службовцями міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: