fbpx

Марцінків відмовився ветувати скандальні рішення міськради

Політика 13:58, 14.07, 2016

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив журналістам та активістам, що не буде ветувати рішення сесії щодо будівництва 33 багатоповерхівок на вул. Макогона.

Руслан Марцінків запевнив, що виділення землі відбувається прозоро і обов'язково пройдуть громадські слухання щодо будівництва з мешканцями мікрорайону вулиць Макогона – Крайківського – Промислова.

Активісти і журналісти наполягають, що рішення міськради від 8 липня про затвердження Детального плану території, який передбачає зведення 33 багатоповерхівок на 3,5 га в районі вул. Макогона, корупційне, прийняте з порушеннями і не враховує думку мешканців мікрорайону, оскільки громадських слухань не було. Рішення промерівської більшості, на переконання активістів, прийняте на користь наближеної до "свободівців" фірми "Івано-Франківська дорожня служба", яка й забудує мікрорайон. Активісти 14 громадських організацій вже другий день поспіль вимагають від міського голови заветувати це рішення і провести реальні громадські слухання. Також активісти вимагають від Марцінківа заветувати скандальні рішення міськради щодо створення "Муніципальної варти" та продовження договору оренди землі ТзОВ "Передмістя 2000", яке є правонаступником фірми-банкрута "Екстім-ЛТД".

Руслан Марцінків у відповідь на вимоги активістів, учасників АТО і журналістів звинуватив їх у "виконанні політичного замовлення", "роботі на будівельну мафію" і навіть рейдерстві. 

Переглядати сумнівні рішення, які викликали такий резонанс, керівництво міста навідріз відмовляється. 

Як повідомляв КУРС, ще 26 квітня міська рада Івано-Франківська дала дозвіл ТОВ "Івано-Франківська дорожня служба" на складання проектів землеустрою для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків на ділянці площею 1,5395 га по вул. Макогона, 23-А.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: