fbpx

Стало відомо, хто купив калуський "Карпатнафтохім" – найбільший нафтохімзавод в Україні

Суспільство 18:37, 21.02, 2017

Російська нафтова компанія "Лукойл" завершила операцію з продажу 100% частки володіння в LUKOIL Chemical B. V. (Нідерланди), якій належить нафтохімічний завод "Карпатнафтохім", розташований на території Івано-Франківської області України.

Про це повідомила компанія "Лукойл", передає Інтерфакс-Україна. Покупцем половини найбільшого нафтохімічного заводу України виявився директор "Лукойл-Нафтохім".

Нагадаємо, що раніше Антимонопольний комітет схвалив угоду, згідно з якою понад 25% "Карпатнафтохіму" перейде у власність лондонської Techinservice Limited, більш як 50% підприємства через кіпрську Xedrian Holding ltd купив громадянин України, ім'я якого не розкривалося.

Також повідомлялося, що одним із покупців підприємства є Ігор Щуцький, власник Techinservice Limited.

Пізніше стало відомо, що Антимонопольний комітет надав дозвіл чинному директору підприємства "Лукойл-Нафтохім" (Калуш, Івано-Франківська область) Ілхаму Мамедову купити понад 50% компанії Lukoil Chеmical B. V (Нідерланди), що володіє в Україні нафтохімічним підприємством "Карпатнафтохім".

Про це йдеться в рішенні АМКУ №25 від 2 лютого, передають Українські новини.

АМКУ надав Мамедову дозвіл купити Lukoil Chеmical B. V через кіпрську компанію Xedrian Holding Limited.

Згідно з даними держреєстру, засновником ТОВ "Лукойл-Нафтохім" є Lukoil Chemical B. V., а Мамедова вказано його керівником з червня 2015 року.


Довідково: ТОВ "Карпатнафтохім" створено 29 жовтня 2004 року на базі потужностей "Оріана", його засновниками виступили ЗАТ "Лукор" із часткою 24% і LUKOIL Chemical B. V. – 76%. "Карпатнафтохім" виробляє етилен, поліетилен, вінілхлорид, каустичну соду, хлор. Він був зупинений в 2012 році і на цей час не працює.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: