fbpx

Суд виправдав прикарпатця, який підстрелив двох п'яних нападників

Суспільство 11:03, 15.07, 2016

Болехівський міський суд виправдав мешканця села Тисів, якого звинувачували в умисному заподіянні тяжких тілесних ушкоджень двом чоловікам при перевищенні меж необхідної оборони.

Судом встановлено, що 1 травня 2012 року о 3 годині ночі до будинку підсудного прийшли двоє підпилих чоловіків, щоб повернути золотий ланцюжок. Після повідомлення матері про відсутність обвинуваченого в будинку, вимагачі не покинули його господарство, а погрожували чоловікові та його рідним. При цього намагалися проникнути в середину будинку, стукаючи балонним ключем по дверях.

Тоді господар взяв зареєстровану мисливську рушницю, відкрив вікно ванної кімнати та вистрелив  з рушниці в ногу одному з чоловіків, той впав на землю та згодом втратив свідомість. 

Потім підсудний, почувши вислови пораненого до товариша "забери рушницю та розправся з ним" вистрелив у другого нападника вже після того, коли той не зміг вирвати рушницю з його рук.

У вироку суд зазначив, що фактичні обставини справи свідчать про те, що підсудний захищався від протиправних дій двох чоловіків, які  через давній конфлікт та неприязні стосунки, перебуваючи в нетверезому стані, вночі прийшли на до його господарства, почали конфлікт, погрожуючи фізичною розправою та стукаючи у двері балонним ключем, намагались увірватися у будинок.

Для захисту своїх матері, дружини та малолітнього сина від вимагачів господар обрав такий спосіб, який відповідав характеру і небезпечності посягання.

Суд прийшов до висновку, що в діях власника будинку відсутній склад злочину, передбаченого ст.124 КК України, та визнав підсудного невинним.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: