fbpx

Священика-браконьєра визнали винним і оштрафували

Суспільство 15:54, 20.10, 2015

В Тлумацькому районному суді сьогодні винесли вирок священику-браконьєру, якого затримали з електровудками та рекордним як для Прикарпаття уловом вбитої риби на Дністрі.

Слідство у справі священика, якого затримали на Дністрі з електровудками, проводилося за кримінальним провадженням. Таке було порушене за ч. 2 ст. 249 Кримінального Кодексу України – незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом. 

Зважаючи на повне визнання вини підсудним, його співпрацю зі судом та правоохоронними органами, довідку про несудимість та всуціль позитивні характеристики, зокрема від громади вірян та з архієпархії, а також завдяки тому, що погасив збитки, браконьєру присудили штраф.

Суд постановив оштрафувати священика на 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 3400 грн.

Збитки в сумі 92 тис. 259 грн, які відшкодував підсудний, були розподілені в такий спосіб – 50% суми надійшло в Нижнівську сільську раду, на території якої відбувся незаконний вилов риби. Решта була порівну розділена до обласного та державного бюджетів.

За усною домовленістю з війтом Нижнева, священик взяв на себе зобов’язання зарибнити навесні Дністер в околицях села.

Нагадаємо, що 1 вересня вночі працівники Івано-Франківської рибоохорони неподалік села Нижнів Тлумацького району затримали двох браконьєрів, один із яких виявився священиком. На Дністрі отець виловлював червонокнижну рибу. Працівники рибоохорони вилучили у них 16 сомів загальною вагою 50 кг, три єльця, п’ять вирозубів, 84 марени, 161 підуста, підшкури та ін.

1

Читайте також: Священик-браконьєр зі спільниками бив електровудкою рибу на Дністрі більше 10 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: