fbpx

Трудові мігранти з України підтримують зростання економіки Польщі, – Barclays

Економіка 07:43, 20.08, 2017

Приплив робочої сили з України позитивно впливає на економіку Польщі, оскільки сприяє ефективнішому освоєнню інвестицій.

Відповідна думка міститься в аналітичному огляді інвестиційного банку Barclays, текст якого має агентство "Інтерфакс-Україна", пише finance.ua.

"У той час як в Польщі спостерігається демографічне старіння населення, істотний приплив мігрантів з України забезпечив необхідний запас робочої сили на ринку, що дозволяє Польщі більш ефективно освоювати дотації ЄС", – зазначено в документі.

При цьому, як зазначають аналітики, Угорщина разом з Польщею також отримує фінансування з ЄС, однак його освоєння, що відображається в обсягах інвестицій в економіку, обмежене браком робочої сили.

Згідно з аналітичним оглядом, у другому кварталі 2017 року зростання економіки Польщі склало 3,9%, тоді як Угорщини – 3,2%.

Для порівняння: зростання валового внутрішнього продукту України у квітні-червні 2017 року відносно аналогічного періоду 2016 року склало 2,4%.

Зазначимо, за даними Національного банку України, в даний час дефіцит поточного рахунку значною мірою перекривається за рахунок населення, що продає валюту зі своїх заощаджень.

Ця валюта, по суті, забезпечує наявну збалансованість валюти на міжбанківському ринку і певну стабільність гривні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: