fbpx

У франківській пам'ятці архітектури знищили старовинні кахлі на підлозі. ФОТОФАКТ

Суспільство 18:59, 26.10, 2016

В будинку на Січових Стрільців, 46 в Івано-Франківську поверх старовинної плитки виклали нову підлогу.

Про це в мережі повідомила ініціаторка руху #ФранківськЯкийТребаБерегти Марія Козакевич.

Читайте: У мережі розпочався марафон “Франківськ Який Треба Берегти”

“Осінь 2015 – Осінь 2016, або Так стирається історичне обличчя міста… У цьому державному медичному закладі просто взяли і поверх старовинної поклали нову плитку….” – прокоментувала своє фото франківчанка.

Йдеться про будинок на вул. Січових Стрільців, 46 – це пам’ятка архітектури місцевого значення, будівля 1895 року, номер у реєстрі пам’яток 368-іф. На цей час у ньому знаходиться жіноча консультація №1.

“На першому фото видно, що старовинна метлахська плитка була в хорошому робочому стані. Розуміючи, якої якості нова плитка (до речі, скорше за все, за гроші платників податків куплена, бо заклад державний, а не приватний), виникає питання: скільки часу вона протримається? Попередня мала не лише історичну цінність і була красивою, вона ще й виглядала на свої 121 рік дуже добре!” – пише активістка.

КУРС писав, що головний архітектор Франківська дозволив замінити автентичні дерев’яні вікна на пластикові у пам’ятці архітектури на Шопена, 1, де знаходиться один з навчальних корпусів Університету нафти й газу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: