fbpx

У Франківську на маршрути вийшли нові-старі тролейбуси з Австрії. ФОТО

Суспільство 14:16, 27.10, 2016

Сьогодні у Франківську на маршрути вийшли чотири нові тролейбуси, які раніше курсували по місту Зальцбург в Австрії. Всього закупили 8 тролейбусів, ще два придбають до кінця року.

Про це сьогодні повідомив директора КП "Електроавтотранс" Віталій Голутяк. Вартість восьми тролейбусів складає понад п'ять мільйонів гривень. 

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків додав, що наступного року місто хоче придбати ще 40 нових тролейбусів.

"Ці тролейбуси є більш зручні для людей з обмеженими можливостями і велосипедистів, сподіваємось наступного року купити 40 нових тролейбусів. Тролейбуси будуть в комунальній власності, і це краще для громади", – зауважив Руслан Марцінків.

Міський голова протестував разом з людьми громадський транспорт, там він роздавав людям цукерки, розповідаючи про нові тролейсбуси, а Віталій Голутяк роздавав календарики.

Нагадаємо, що Івано-Франківська міська рада підписала Угоду про підготовку кредитного фінансування проекту "Оновлення тролейбусного парку м. Івано-Франківська".

Проект реалізуватимуть в контексті загальнодержавної програми кредитування ЄБРР на модернізацію муніципального електротранспорту в Україні. Програма розрахована на 100 млн євро кредитних коштів. Для Івано-Франківська йдеться про 8 млн євро на 13 років з відстрочкою на 3 роки. Крім того, є можливість отримати 1,5 млн євро грантових коштів. Всього за кошти ЄБРР у Франківську з'явиться 40 тролейбусів. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: