fbpx

У Франківську показали виставу литовського режисера "Майстер голоду". ФОТО

Культура 22:03, 16.06, 2017

У рамках мистецького фестивалю Porto Franko литовський режисер зі світовим ім’ям Еймунтас Някрошюс зі своїм театром "Мено Фортас" в івано-франківському облмуздрамтеатрі показали виставу за твором Франца Кафки "Майстер голоду".

"Майстер голоду" – камерна вистава чотирьох акторів. "Голодар" – спектакль за однойменною новелою Франца Кафки про Майстра Голоду, який виставляє напоказ своє "мистецтво голодування". Для режисера це історія про художника в найширшому сенсі слова і перенасиченість сьогоднішнього суспільства. Головну чоловічу роль у виставі грає жінка – литовська актриса Вікторія Куодіте.

"У Литві не знайшлося жодного актора-чоловіка, який би зіграв цю історію так, як це хотілося б мені. Вікторія Куодіте грає людину, зовнішня оболонка якої настільки виснажена, що видно, як б'ється її серце", – зазначив режисер в одному з інтерв'ю.

Куратор театральної програми Олексій Гнатковський зазначив, що Івано-Франківськ – це український Паневежес, звідки і починав пан Еймунтас Някрошюс. Тому вистава "Голодар" – важливий крок для створення дружніх стосунків з театром "Мено Фортас" і величезна перемога для фестивалю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: