fbpx

У Франківську презентували перші серії з циклу документальних фільмів "Небесна Сотня Прикарпаття"

Культура 16:20, 07.04, 2015

Івано-франківський режисер Мирослав Бойчук презентував перші дві серії із циклу документальних фільмів "Небесна Сотня Прикарпаття": "Розстріляна весна" і "Героєві Небесної Сотні Романові Гурику присвячується".

"Розстріляна весна" – це підбірка відео з мережі youtube та новинних сюжетів українських та російських телеканалів, доповнена кількома коментарями прикарпатців та текстом автора. Мирослав Бойчук зазначає, що сам він на Майдані не був, проте зробив висновок, що найважливішим переломним моментом Революції Гідності був розстріл Небесної Сотні, на чому побудований весь фільм.

До серії "Героєві Небесної Сотні Романові Гурику присвячується" увійшли унікальні кадри. Це документальна стрічка, побудована на сімейних архівах родини Гуриків. Зокрема, є кадри Романа з перших днів його народження.

У стрічках використані оригінальні пісні: "Небесна Сотня України" у виконанні Василя Михайловича, "Ой Романе, Романочку" у виконанні гурту "Будьмо" (музика Володимира Домшинського, аранжування Романа Калина. Записано на студії "Дзвони") та "Небесній Сотні низько я вклонюся". Одну з пісень на презентації у Прикарпатському університеті виконав хор "Media Nota" Івано-Франківської спілки журналістів.

Мирослав Бойчук зазначив, що має на меті створити вісім серій із циклу "Небесна Сотня Прикарпаття" про кожного з героїв. Наразі для цього бракує фінансування, через що і перші дві серії монтувалися протягом цілого року.

Ближчим часом перші серії презентуватимуть у школах області, які виявили таке бажання. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: