fbpx

У Франківську "свободівська" фірма почала ремонт історичної вулиці. ФОТО

Суспільство 14:14, 29.06, 2017

Розпочався ремонт вулиці Тринітарської. Під тиском громадськості влада пообіцяла зберегти історичну бруківку-трилінку, обіцяють нове освітлення і вуличні меблі.

Про початок ремонтних робіт на вулиці Тринітарській на своїй сторінці повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків

"Капітальний ремонт вул. Тринітарської розпочався. Це має бути проект, гідний називатись центральною вулицею європейського міста. Тут облаштуємо тротуари та проїжджу частину в один рівень із забезпеченням доступності для маломобільних груп населення. Також передбачили нове освітлення та вуличні меблі, додаткове озеленення, встановимо оригінальні каналізаційні люки з символікою міста. І що характерно – збережемо автентичну трилінку",  написав Марцінків.  

1

Трилінка – плитка для доріг у формі шестикутника. Її винайшов і запатентував польський інженер комунікацій Владислав Трилінський у 1932 році. 

Як повідомляв раніше КУРС, вулицю Тринітарську ремонтуватиме фірма "Елітгарантбуд" за 1,148 млн грн. Вона ж відремонтує сусідню Станіславську за 1,049 млн грн.

Ця фірма була єдиним учасником допорогових закупівель цих робіт.

За даними системи YouControl, засновником та керівником ТОВ "Елітгарантбуд" є Шелист Юрій Петрович – депутат попереднього скликання Тисменицької районної ради від ВО "Свобода".

Відразу після створення у серпні 2016 року "Елітгарантбуд" почав отримувати підряди в управлінні капітального будівництва, департаменті житлово-комунальної політики та благоустрою, департаменті освіти та науки і навіть в департаменті культури Івано-Франківської міської ради.

За даними єдиного веб-порталу використання публічних коштів Е-data, починаючи з серпня минулого року ця фірма отримала з міського бюджету 2 717 680 грн.

Нагадаємо, у лютому міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків похвалився на своїй сторінці у мережі, який вигляд матиме вулиця Тринітарська після ремонту. Фото проекту викликало обурення частини мешканців міста. З'ясувалося, що реконструкцію вулиці не обговорювали з її мешканцями і фахівцями в галузі охорони історичної спадщини. Під тиском громадськості в мерії пообіцяли зберегти оригінальну історичну бруківку. 

Раніше начальник департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак заявляв, що у зв'язку з ремонтом Станіславської і Тринітарської центр міста можуть перекрити на півроку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: