fbpx

У Франківську учасники АТО змагались у богатирських іграх. ФОТО

Спорт 15:05, 16.07, 2016

Шестеро учасників бойових дій взяли участь у богатирських іграх, приурочених 26-ій річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України.

За словами голови ГО "Обласна спілка учасників АТО" Андрія Долика, ідея провести богатирські ігри серед учасників АТО зародилася у травні, коли у селі Нижнів Тлумацького району провели богатирський турнір пам’яті загиблих бійців з району, на яких учасник АТО зайняв друге місце. Видовищем прагнуть привернути увагу до здорового способу життя.

"Ми всі розуміємо, що виживе тільки здорова нація, тому пропагувємо спорт, здоровий спосіб життя", – зазначив Андрій Долик.

Відомий український богатир та рекордсмен Назар Павлів зазначив, що символічним є те, що змагання відбуваються саме 16 липня, у день прийняття Декларації про державний суверенітет України.

"Дуже символічно, що наші воїни – учасники АТО у свій час на Сході захищали державну територіальну цілісність, державний суверенітет",  наголосив Назар Павлів.

На сьогодні на участь у богатирських забавах зголосилося взяти лише шестеро бійців. Павлів додав, що інвентар для змагань розрахований на різну вагу. Перед професіоналами ставляться ті ж завдання, що й сьогодні перед бійцями, проте вага відрізняється. Учасники позмагалися у п’яти різних вправах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: