fbpx

У Франківську відкрили виставку світлин із унікальними церквами XVI-XVIII ст. ФОТО

Культура 14:53, 24.09, 2016

У рамках п’ятого Міжнародного фольклорного фестивалю етнографічних культур “Родослав” у Музеї мистецтв Прикарпаття відкрили виставку “Перлини сакрального мистецтва”.

На виставці представлені  світлини 16 церков XVI-XVIII ст. Серед них і два прикарпатські храми – Церква Різдва Пресвятої Богородиці у селі Нижній Вербіж на Коломийщині та Церква Святого Духа у Рогатині.

"Церкви наші цікаві тим, що це одні з найкращих церков України. Представники ЮНЕСКО були в захваті від нашої церкви – Музею мистецтв. Також церква в Нижньому Вербіжі може бути внесена до списку Cвітової спадщини ЮНЕСКО. Всі ці церкви різні зовні, але це архітектура лемківського стилю", – пояснив директор Музею мистецтв Прикарпаття Михайло Дейнега.

Він додав, що нині стан церков залежить від священиків.

"Храми  не повинні оббиватись бляхою, доповнюватись чимось, вони повинні залишатись автентичними, щоб їх вносити до списку спадщини ЮНЕСКО",  вважає Михайло Дейнега.

Нагадаємо, понад 500 учасників із 15 областей України та закордону розпочали Міжнародний фольклорний фестиваль етнографічних регіонів України "Родослав".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: