fbpx

У Франківську ввели карантинні обмеження з огляду на сказ тварин

Суспільство 12:40, 29.12, 2016

Відповідно до експертного висновку Івано-Франківської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини в трупа кота, що утримувався в приватному господарстві по вул. Цьоклера, виявлено захворювання на сказ. Тварина хворіла протягом останнього тижня, їй надавалось відповідне ветеринарне лікування.

Як повідомляв КУРС, під час проведення лікувальних маніпуляцій з котом тварина вкусила власника (кіт не нападав на людей, агресії не проявляв, знаходився тільки на подвір’ї господарства).

29 грудня 2016 року проведено засідання Державної надзвичайної міської протиепізоотичної комісії, на якому пийнято рішення про накладання карантинних обмежень з огляду на сказ тварин по вул. Цьоклера. Неблагополучними щодо захворювання на сказ тварин оголошено вулиці Цьоклера, Сірика, Верховинська, Міхновського, Шухевичів. Загрозливою зоною стала територія між вулицями Височана, Сахарова до перехрестя з вулицею Мельника, вулиці Івана Франка до перехрестя з вулицею Гнатюка, Сімкайла, Лепкого, Стефаника, Залізнична, Шота Руставелі, Красівського, Товарна, Переяславська, Ольги Басараб, Індустріальна, Електрична, Карпинця, Відкрита, Дашевського.

Комісія затвердила заходи щодо локалізації та ліквідації захворювання тварин на сказ, відповідно до яких спеціалісти Івано-Франківської міської державної лікарні ветеринарної медицини проводять вакцинацію в неблагополучній та загрозливій зонах. Спеціалісти КП "Полігон" проводять відлов та евтаназію бродячих собак і котів в неблагополучній зоні.

Особи, які були в контакті з хворим котом, знаходяться під спостереженням дільничних терапевтів лікувальної мережі. Постраждалі особи (нанесений покус) направлені в травмпункт міської клінічної лікарні №1 для отримання курсу антирабічної допомоги.

Ситуація щодо захворювання тварин на сказ в м. Івано-Франківську знаходиться під контролем управління Держпродспоживслужби.

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: