fbpx

У Франківську виконком скасував містобудівні умови та обмеження на забудову по Підгірянки – Відкритій

Суспільство 16:29, 04.08, 2016

Виконком Івано-Франківської міської ради прийняв рішення скасувати містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки на вул. Підгірянки – Відкритій.

Містобудівні умови та обмеження були видані приватному підприємству "Санліт-Захід" на будівництво шестиповерхового житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення. Забудовник хотів споруджувати багатоповерхівку на ділянці, де розташовані гаражі місцевих мешканців та туалети.

Член виконкому Ярослав Яцишин наголосив, що не буде голосувати за питання, яке буде оскаржене в суді.

"І хто буде нести відповідальність за фактично програну справу?" – риторично спитав Яцишин.

Мешканці будинку нагадали, що гаражі та вбиральні, які забудовник має знести, були споруджені до того, як на ділянці дозволили будівництво. Забудовник, затіявши будівництво, не виконав свої зобов’язання. Він обіцяв забезпечити людей санвузлами та відселити мешканців наближених до проектованого будівництва квартир.

"Є господарські споруди. У забудовника все зводиться до того, в яку точку перенести вбиральню. На тому все закінчується – ні про які квартири мова не йде",  сказав один з мешканців.

Так, виконком прийняв рішення скасувати містобудівні умови та обмеження на забудову.

Нагадаємо, у травні 2015 року звернулося до Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області з позовом до чотирьох мешканців вулиці Підгірянки. Підприємство просило суд зобов’язати відповідачів усунути перешкоди у користуванні ПП "Санліт-Захід" земельною ділянкою площею 0.1383 га по вул. М. Підгірянки – Відкрита. Суд задовольнив позов частково, зобов'язавши мешканців не чинити перешкод діяльності підприємства. 

Як писав КУРС, 26 липня мешканці будинків на вул. Підгірянки, 25 заблокували техніку забудовника, щоб той не зніс їхні туалети та не встановив паркан.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: