fbpx

У Франківську виконком закупив лише 9 квартир для родин загиблих учасників АТО

Суспільство 14:22, 21.08, 2015

В Івано-Франківську гостро стоїть проблема із забезпеченням житлом учасників бойових дій. На сьогодні на квартирному обліку є 101 учасник АТО. Місто закупило лише 9 квартир для родин загиблих.

Про це розповів сьогодні на засіданні координаційного комітету з допомоги пораненим учасникам АТО при виконавчому комітеті Івано-Франківської міської ради заступник міського голови Михайло Верес.

Один із можливих варіантів вирішення житлової проблеми – це зміна цільового призначення недобудови на території обласної психоневрологічної лікарні.

За словами учасника комітету, голови обласної організації воїнів АТО Андрія Долика, сьогодні на сесії обласної ради вже розглянули питання передачі недобудови. Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус пообіцяв змінити цільове призначення і добудувати будинок.

Окрім цього, розглядається варіант будівництва багатоповерхівки для учасників АТО у мікрорайоні Пасічна (вул. Тролейбусна – Хіміків), де є близько 0,20 га землі. Там, за словами Михайла Вереса, може бути 3 під’їзди і близько 80 квартир. Зараз Управління капітального будівництва працює над відповідною документацією. Щоправда, хто здійснюватиме будівництво, поки що не відомо. Андрій Долик зазначив, що експерти оцінили вартість такої новобудови в 1,4 мільйони доларів.

Проблема із квартирною чергою є і в приміських селах, оскільки там взагалі не розглядаються варіанти будівництва нового житла, а квартир як таких нема. І все ж сільські ради зобов’язані брати на квартирний облік учасників АТО.

Зазначимо, що на сьогодні близько 700 учасників АТО з Івано-Франківська та приміських сіл повністю звільнені від сплати комунальних послуг. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: