fbpx

У Франківську засудили поліцейського, який торгував боєприпасами із зони АТО

Суспільство 20:16, 30.06, 2016

Івано-Франківський міський суд виніс вирок у справі капрала поліції поліцейського батальйону патрульної служби поліції особливого призначення "Івано-Франківськ" ГУ НП, який незаконно привіз із зони АТО боєприпаси та продавав їх.

Обвинувачений 7 листопада 2015 року був призначений на посаду поліцейського батальйону патрульної служби поліції особливого призначення "Івано-Франківськ" ГУ НП в Івано-Франківській області та йому присвоєно спеціальне звання капрал поліції.  На цій посаді обвинувачений пропрацював до 29 квітня 2016 року.

Будучи працівником поліції обвинувачений, перебуваючи упродовж 20-24 квітня 2015 у службовому відрядженні у зоні АТО, отримав від невстановлених військовослужбовців боєприпаси калібру 5,45 мм в кількості 210 штук та боєприпаси калібру 7,62 мм в кількості 104 штуки. У травні 2015 року капрал незаконно перевіз боєприпаси до Івано-Франківська, де зберігав у власному помешканні. 18 квітня 2016 року поліцейський незаконно продав привезені із зони АТО боєприпаси за 8430 гривень.

На суді обвинувачений свою вину визнав та розповів, що орієнтовно 20-25 квітня знаходився у зоні АТО на посту "Торгова Шевченка", де від військовослужбовців Національної Гвардії України отримав боєприпаси. У рюкзаку вивіз їх із зони АТО та зберігав на балконі.

Суд визнав поліцейського винним та призначив три роки позбавлення волі, проте на підставі ст. 75 КК України його звільнили від основного покарання та призначили іспитовий строк тривалістю два роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: