fbpx

У Франківську зустрілися випускники медуніверситету, які закінчили навчання 40 років тому

Суспільство 10:27, 29.08, 2016

26 серпня в центральному корпусі університету відбулася зустріч випускників, які закінчили навчання в ІФНМУ 40 років тому. На захід прибула майже сотня випускників з різних куточків України та з-за кордону.

Загалом випуск 1976-го налічував 385 молодих медиків. Чимало з них пов’язали свою кар’єру з ІФНМУ. Наприклад, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи Володимир Федорченко, повідомляє прес-служба ІФНМУ.

«Життя невпинно рухається вперед. Здається, що лише недавно ми відзначали в цьому залі 35-у річницю закінчення університету», – зазначив науковець.

Випускниця вишу завідувач фельдшерським відділенням медичного коледжу ІФНМУ Галина Чернюк розповідає, що вчилася на відмінно і університет закінчила з дипломом із відзнакою.

«На моє рішення обрати спеціальність кардіології остаточно вплинув професор Нестор Середюк. Й тепер пам’ятаю його цікаві лекції», – зізнається Галина Чернюк.

А ось інший випускник Володимир Копчак наразі обіймає посаду завідувача відділом хірургії підшлункової залози і позапечінкових жовчних проток Національного Інституту хірургії і трансплантології ім. О.О. Шалімова. Медик каже, що й досі пам’ятає смачні чебуреки, які в його студентські часи продавали навпроти вишу. Одним із улюблених викладачів був завідувач кафедри іноземних мов, професор Микита Думка – він вражав усіх студентів своїм глибоким інтелектом і знаннями з краєзнавства.

Ректор ІФНМУ Микола Рожко жартома зауважив, що, споглядаючи натхнення і щиру радість, з якими зустрілися випускники, він навіть трохи позаздрив:

«Вашому ентузіазму немає меж, – сказав очільник університету. – Тим паче саме на цьому курсі навчалася неймовірна кількість талановитих особистостей, які згодом досягли значного успіху в професії».

Під час урочистої частини зустрічі випускників учасникам презентували цікавий сюрприз – відеозапис, знятий 1970 року під час одного з їхніх перших суботників. По закінченні заходу випускники вшанували пам’ять легендарного ректора ІФНМУ Георгія Бабенка, поклавши квіти біля його меморіальної дошки.

Нагадаємо, 13 серпня в ІФНМУ відбулася зустріч випускників, які закінчили навчання в університеті 50 років тому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: