fbpx

У франківських школах безкоштовно харчується майже півтора тисячі учнів

Суспільство 12:22, 29.01, 2016

У школах Івано-Франківська охоплено безкоштовним гарячим харчуванням 1437 учнів. Діти цих категорій отримують сніданок та обід, тільки сніданок – учні із малозабезпечених сімей. Загальна сума витрат на гаряче харчування становить 5 млн 232 тис. 900 грн.

Безкоштовним харчуванням у школах міста забезпечуються всі діти пільгових категорій 1-11 класів, зокрема:

– діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування,  136,

– діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у навчально-реабілітаційному центрі (далі – НРЦ),  162; 

– учні із малозабезпечених сімей  456;

– діти, яким відповідно до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи",  161;

– діти, батьки яких є учасниками антитерористичної операції, учасниками бойових дій або загинули під час виконання службових обов’язків у зоні проведення АТО,  522.

За рішенням педагогічної ради звільняються від плати за харчування вихованці групи продовженого дня (у відсотках чисельності групи за списком): 10 – у повному обсязі (100%); 15 – на половину вартості (50%).

В окремих випадках матеріальної неспроможності сім’ї або осіб, що їх заміняють, за їхнім особистим зверненням на ім’я керівника загальноосвітнього навчального закладу м. Івано-Франківська, управління освіти і науки виконавчого комітету міської ради буде приймати рішення щодо зменшення чи увільнення від оплати за харчування учнів 1-11 класів, про що було повідомлено на нараді керівників 15.01.2016 р.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: