fbpx

У Коломиї УГКЦ відкрила перший християнський садочок

Суспільство 07:40, 23.01, 2017

Вчора, 22 січня, у Коломиї відкрили дитячий садок (захоронку) блаженної Тарсикії при Катедральному соборі Преображення Христового УГКЦ.

Як йдеться на сайті собору, у відкритті взяли участь священики, міські та районні чиновники, благодійники та парафіяни. Освячували дитячий садочок Митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин та владика Коломийсько-Чернівецькій єпархії Василь Івасюк. 

“Майбутнє України є за нашою молоддю, нашими дітьми. Вони є наші заступники, вони є наша інтелігенція. І ми маємо працювати для спасіння своєї душі і передати гідно цю справу у їхні руки. Цей садочок і є початком цього”, – підкреслив владика Василій. 

Раніше КУРС писав, що у Коломиї єпархія УГКЦ відкриває першу захоронку для дітей.

Ідея відкрити християнський садочок належить отцю Олександру Волощуку. Сам і фарбу для стін обирав, і меблі креслив для малюків. Усе зробив так, аби діти почувалися, як удома.

Дитсадок розрахований на 50 діток, віком від трьох до шести років. Для них тут є дві ігрові кімнати, їдальня, величезний актовий зал, облаштований мультимедійною системою. Також тут дітки зможуть займатися і спортом. Має садочок і власну кухню, її розмістили на першому поверсі. 

Працюватиме у садку чотири вихователі та сестра-монахиня Йосафата. В програмі навчання – обов’язкова ранішня та вечірня молитва. Ще малюків вчитимуть тут англійської, при бажанні батьків з дітками працюватиме і логопед. 

Довідка:

Захоронка: так у Галичині називали садочки чи дошкільні навчальні заклади для діток від 3 до 7 років. Ще в 19 ст. такі заклади відкривали при церквах та монастирях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: