fbpx

Україна офіційно припинила авіасполучення з Росією

Суспільство 14:02, 25.10, 2015

Санкція діятиме до скасування заборон, введених авіаційною владою Російської Федерації щодо українських авіакомпаній.

З 25 жовтня авіасполучення між Україною і РФ офіційно припиняється. Таке рішення було прийняте у зв'язку з ненаданням Федеральним агентством повітряного транспорту РФ відповіді щодо причин обмеження польотів українським авіакомпаніям, передає Укрінформ.

Захід буде застосований до всіх російських авіакомпаній і діятиме до скасування заборон, введених авіаційною владою Російської Федерації щодо українських авіакомпаній.

Крім того, за словами міністра інфраструктури Андрія Пивоварського, умовою відновлення взаємних польотів є те, що "російські авіакомпанії повинні припинити порушувати законодавство України, перестати літати в окупований Крим і заплатити ті штрафні санкції, які вже були нараховані".

На цей час сума санкцій складає майже 700 мільйонів гривень.

Зазначимо, відповідно до рішення РНБО уряд України 25 вересня прийняв рішення про заборону польотів російських авіакомпаній, в першу чергу компаній "Аерофлот" і "Трансаеро" до України. Україна офіційно повідомила російські авіакомпанії про санкції.

Тим часом РФ офіційно повідомила українським авіакомпаніям про закриття свого повітряного простору. Після цього Україна оголосила про припинення повітряного сполучення з Росією з 25 жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: