fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Наша історія
  • "Укрзалізниця" розпочала реконструкцію занедбаної будівлі вокзалу в Татарові – пам'ятки архітектури місцевого значення

"Укрзалізниця" розпочала реконструкцію занедбаної будівлі вокзалу в Татарові – пам'ятки архітектури місцевого значення

Наша історія 19:13, 04.09, 2014

"Укрзалізниця" розпочала ремонт будівлі залізничної станції у Татарові, зведеної наприкінці ХІХ століття.

Залізничники розпочали реконструкцію пам'ятки аріхтектури  залізничного вокзалу в Татарові, повідомив журналіст з Яремчі Олег Дзем'юк на своїй сторінці у Фейсбук.

"Інформацію підтвердив начальник Івано-Франківської дирекції залізничних перевезень Ярослав Лучко, пише Олег Дзем'юк. – Сьогодні ще не відомо, що включатиме реконструкція  перекриття аварійної споруди чи капітальний ремонт всього досить немалого приміщення. Та в будь-якому випадку "крига скресла" і маємо надію, що ми все ж таки не втратимо архітектурну перлину нашого краю". 

Нагадаємо, попри численні звернення громади Татарова "Укрзалізниця" роками не звертала уваги на руйнування пам'ятки архітектури. На початку минулого року громада Татарова навіть пропонувала "Укрзалізниці" відремонтувати пам'ятку власним коштом, але для цього залізничники повинні були передати споруду селу. Ті на пропозицію не пристали.

Вимоги мешканців Татарова підтримала Яремчанська міська рада, на території якої розташований Татарів. Мешканці також звернулися до народного депутата Юрія Дерев'янка, який підтримав громаду депутатськими запитами до обласної влади та залізничників. У відповіді на депутатський запит Юрія Дерев'янка від 30 травня 2013 року "Укрзалізниця" повідомила, що на капітальний ремонт станції у Татарові потрібно 3 млн грн і обіцяла виділити ці кошти в 2014 році. 

 

Фото Володимира Гарматюка

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: