fbpx

В ІФНМУ впровадять нову спеціальність

Здоров'я 13:50, 06.09, 2016

Днями МОН України видало ІФНМУ ліцензію на підготовку магістрів з напрямку медичної і психологічної реабілітації, яка на сьогодні є особливо актуальною для України. Тож уже з наступного року 100 студентів зможуть розпочати навчання на новій спеціальності.

По закінченню, після шести років навчання, випускники отримають таку кваліфікацію як лікар-реабілітолог і лікар-психолог, інформує прес-служба ІФНМУ

"Протягом цього навчального року будемо готуватися до набору студентів на нову спеціальність, – розповідає перший проректор Ганна Ерстенюк. – Окрім цього, декотрим викладачам потрібно оновити чи отримати відповідні сертифікати з різних напрямків реабілітації та відновної медицини. Також необхідно буде створити нові кафедри, навчально-практичні центри, клінічні бази, де зможемо показати студентам новітнє обладнання".
Варто зазначити, що протягом минулого навчального року ІФНМУ уклав договори про співпрацю, зокрема про обмін викладачами, з медичним вишем в польському місті Ополе, де дуже добре представлена реабілітація. 
Як зазначає Ганна Ерстенюк, напрямок реабілітації в Україні слабо розвинений, тому потреба в ньому була завжди. А з початком воєнних дій на сході держави постала ще гостріша необхідність. Тим паче реабілітації потребують не лише вояки, але й їхні родичі.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: