fbpx

В Івано-Франківську Олександр Михед презентував психотрилер "Астра"

Стиль життя 22:53, 03.04, 2015

У Книгарні "Є" молодий письменник намагався занурити франківців у тривожну атмосферу свого нового роману.

Олександр Михед – молодий письменник із Києва, що експериментує з формою, ілюструє книги мультимедійними проектами та бавиться з широким масивом масової та елітарної культури.

"З чим асоціюється Франківськ? Я нарешті на батьківщині Станіславського феномену. Це ж центр української літератури 90-х років! Але якось я не відчув поки що центр сили. Але, думаю, ми розкачаємося і зрозуміємо, що це не тільки було в дев’яності", – розпочав Олександр Михед.

А згодом показав буктрейлер до нового роману "Астра": понурий та надзвичайно естетичний ролик кінорежисера Олександра Ратія.

"Це відео було створено для того, щоб читач знайомився із книгою ще до того, як візьме її до рук. Щоби в мене була певна обіцянка, яку я обіцяю виконати".

"Астру" автор позиціонує як психотрилер і переконує у важливості у визначенні цих двох складових.

"Трилер – це зазвичай боротьба з певною системою. Трилер  це захоплива мандрівка. Але передусім це саспенс  очікування жаху. Натомість психо, і це дуже важлива складова, – моя спроба створити таку книгу, аби відчуття дискомфорту й саспенсу лишалося і після її прочитання".

Головний герой  філолог-авантюрник Віктор Варецький  стає учасником семінару "Астра", який змінює його уявлення про функціонування суспільства. Він усвідомлює, що всі наші уявлення про світ створені лиш дрібкою письменників і філософів. Кожен наступний розділ  його боротьба з ілюзіями та спроба дошукатися певної істини.

Так сталося, що написання "Астри" збіглося в часі з революцією на Майдані. Ці події також знайшли відображення у книзі. Крім того, Олександр Михед пообіцяв читачам любовну лінію та багато-багато таємничості. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: