fbpx

В Івано-Франківську запрацює "Лісова школа"

Стиль життя 12:59, 08.02, 2016

13 лютого в Івано-Франківському міському парку культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка запрацює "Лісова школа". До участі запрошуються діти, батьки які вважають, що вони повинні проводити більше часу на свіжому повітрі.

Натхненна досвідом Канади та інших успішних країн молода мама Оксана Архипчук вирішила організувати "Лісову школу" в Івано-Франківську.

"Forest school в США, Канаді та Великобританії – waldkindergarten в Німеччині  udflytterbørnehave в Данії  skogsmulle в Швеції: всі вони мають одну ідею. А саме  дитячий садочок, де діти кожного дня півдня (або і весь) проводять на свіжому повітрі (в лісі, парку, полі і т. д.). Вони дотримуються принципу child-led learning і вважають, що "немає поганої погоди, а є невдалий одяг",  ділиться ініціатор ідеї Оксана Архипчук.

Поки що заняття у такій "школі" плануються принаймні раз на тиждень.

"Наразі це зовсім не 100% лісова школа, і я на даному етапі не збираюся створювати садочок такого типу. АЛЕ я подумала, що принаймні раз на тиждень ми можемо "ходити" в лісову школу з друзями", – переконана Оксана.

Перше заняття вона проведе сама.

"Наразі проведу я, оскільки я про це щось читала :))) Але не чекайте суперського стилю чи виховательського підходу. Я аматор :))) І надалі очікую, що інші батьки також візьмуть на себе ролі наставників",  звертається ініціаторка.

Участь у заході безкоштовна. До події можна долучитись у соцмережі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: