fbpx

В області катастрофічно не вистачає коштів на зарплату медикам, – Піцуряк

Суспільство 14:40, 18.05, 2016

За допомогою Івано-Франківська обласна рада буде звертатися до Уряду і Верховної Ради.

Як зазначив голова комісії з питань охорони здоров'я обласної ради Манолій Піцуряк, сьогодні в області катастрофічно не вистачає коштів на виплату медикам заробітної плати.

За його словами, дефіцит бюджету у Богородчанському районі вже сягнув п'яти місячних фондів зарплати, У Снятинському – 4,1 місячних фонди, у Коломийському  3,3, Косівському  3,8. У травні немає коштів навіть на аванс.

"У третю неділю червня  День медика. І нам би не хотілося в цей день, замість того, щоб святкувати, пікетувати державні органи влади",  сказав Піцуряк на засіданні комісії з питань охорони здоров'я.

Піцуряк запропонував на наступну сесію обласної ради підготувати звернення до ВРУ, Кабміну, Міністерства охорони здоров'я з проханням вирішити ситуацію. Також пропонує звернутися до районних і міських рад з пропозицією переглянути бюджети. За словами Піцуряка, деякі ради мають власні кошти, тож, можливо, вдасться частково зняти проблему за рахунок місцевих бюджетів.

КУРС писав, що в Коломийському районі медики створили страйковий комітет і готові вийти на вулицю. Причина – затримки з виплатою заробітної плати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: