fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Впевнено можна сказати, що у посадовців є корупційний інтерес, – експерт про роботу Тисменицької міськради

Впевнено можна сказати, що у посадовців є корупційний інтерес, – експерт про роботу Тисменицької міськради

Політика 15:51, 12.01, 2016

Жителі Тисмениці обурені, що з приходом нової влади у місті прозорості в роботі чиновників досі немає. Сайт міської ради не наповнюється інформацією про її роботу: не публікуються проекти рішень, не анонсується проведення сесій та інше.

Експерт Інституту політичної освіти Тарас Случик заявив в коментарі КУРСу, що в такому випадку варто жителям міста звернутись до адміністративного суду, оскільки такі дії чиновників не відповідають вимогам законодавства.

"Якщо місцева рада не виконує норми Закону щодо публікації проектів рішень за 20 днів до розгляду, "забуває" повідомити жителів міста про скликання сесії та питання, які там будуть розглядатись, та не публікує проекти рішень, які розглядаються на виконкомі, то з впевненістю можна сказати, що у когось з посадовців є корупційний інтерес. У разі, якщо місцева рада та безпосередньо секретар міської ради не організували оприлюднення проектів рішень, то жителі міста можуть звернутись до адміністративного суду із заявою щодо скасування рішення ради чи виконавчого комітету. Або звернутись зі скаргою до Уповноваженого з прав людини Верховної Ради України", – сказав Тарас Случик. 

Також Случик додав, що, на жаль, в Україні службовці не звикли виконувати норми Закону, поки не понесуть відповідальності. "Тому ми, активні громадяни, зобов'язані їм допомогти через суд чи скарги",  резюмував експерт. 
1
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: