fbpx

З дружинами учасників війни у Франківську провели тілесно орієнтовану терапію

Суспільство 23:06, 23.03, 2016

Центр допомоги учасникам АТО влаштував у Івано-Франківську цикл цікавих тренінгів для дружин бійців і сімейних пар, де чоловіки пройшли війну.

Перше зняття проходило за методикою тілесно орієнтованої психотерапії. Його описала в соцмережі Фейсбук волонтерка Центру, учасниця заняття Вероніка Дичковська.

"А ви знаєте, що емоції "записуються" в тіло в буквальному розумінні слова? Під час стресу в організмі виділяється "коктейль" всяких гормонів, вони залишаються в тілі і потім спричиняють депресію і всякі болячки… (жінки про підлі вчинки гормонів в організмі добре знають).

Тілесно орієнтована терапія – можливість працювати з емоціями та переживаннями через тіло. Ми проходили комплекс вправ, щоби напругу, яка залишається у нас в організмі після тривожних подій, буквально "витрусити" геть.

Перше заняття було ознайомчим, оскільки аудиторія була змішана і у всіх досвід пережитих тривог різний. Але після занять радісні посмішки жінок довели нам, що заняття було корисним",  написала волонтерка.

Тож заняття будуть проджовжені  з практичним психологом Ольгою Батуєвою, яка працює в Центрі, та в Йога-студії "Намаскар".

Попереду, у неділю, 27 березня, о 14.30 тренерка з йоги Євгенія Картушова проведе заняття з парної йоги. Запрошуються сімейні пари бійців АТО. Для діток в цей час запропонують майстер-клас із ліплення з глини.

А в неділю, 3 квітня,  йога для жінок, чоловіки яких досі на війні. 

Читайте також: Жити в "плюсі": шість причин зайнятися йогою з Євгенією Картушовою

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: