fbpx

З обсерваторії на Попі-Івані прикарпатець вивіз вісім мішків сміття

Суспільство 21:04, 05.05, 2016

Калушанин Василь Фіцак з товаришами почистили від сміття притулок на горі Піп-Іван.

"Два тижні тому був вражений кількістю сміття в обсерваторії на Попі-Івані. Отож цього разу вирішили прибрати приміщення в обсерваторії, ротонду, а також на території, в результаті – 8 туго набитих мішків з непотребом.

І знову подібна картинка: сиділи туристи, пообідали і все так залишили. Один розумник взагалі запитав: чи є тут централізований смітник, напевно, він собі думає, що тут регулярно курсує сміттєвоз.

Щоб не сидіти без діла, вичистили хол від сміття та будівельних уламків", – розповів у соцмережі калуський активіст про своєрідну екоакцію. 

Нагадаємо, минулої осені Василь Фіцак з активістами з ГО "Карпатські стежки" та разом із будівельниками розчистили від сміття колишню котельню обсерваторії на горі Піп-Іван. А також облаштували кімнати для рятувальників. Тоді вони також спустили вниз кільканадцять мішків зі сміттям. 

Задекларовано, що обсерваторія на горі Піп Іван у Карпатах відновить свою роботу у 2018 році.

Відновлення покинутої астрономо-метеорологічної обсерваторії розпочалось у 2012 році, коли стартував спільний українсько-польський проект за участю Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника і Варшавського університету.

Астрономі́ічна і метеорологічна обсерваторія на вершині Піп Іван, звана також Білий Слон,  найвища споруда в Україні, в якій постійно жили й працювали люди (2028 м над рівнем моря). Обсерваторія діяла в 1938 – 1941 роках.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: