fbpx

За 19 дерев, зрубаних браконьєрами, надвірнянського лісника оштрафували і позбавили посади

Суспільство 15:20, 27.07, 2015

Минулого тижня Надвірнянський районний суд розглянув кримінальне провадження щодо лісника Надвірнянського спецагролісгопу ОКАП "Івано-Франківськагроліс", який обвинувачувався у службовій недбалості.

В судовому засіданні було встановлено, що обвинувачений, працюючи лісником Надвірнянського спеціалізованого агролісгоспу ОКАП “Івано-Франківськоблагроліс” як службова особа, наділена організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими обов’язками, упродовж січня-квітня 2015 року вчинив службову недбалість, чим спричинив істотну шкоду охоронюваним законом державним інтересам.

Обвинувачений неналежно виконував свої службові обов’язки з охорони лісу, інформує Надвірнянська Правда. Зокрема, неналежно здійснював охорону лісу у ввіреному йому обході та не виявляв незаконні порубки лісу, що призвело до незаконних рубок на території обходу №7 кварталу 2 технічної дільниці №2 Надвірнянського спеціалізованого агролісгоспу ОКАП “Івано-Франківськоблагроліс” у селі Гвізд Надвірнянського району на Івано-Франківщині.

19 дерев породи дуба звичайного зрубали невідомі особи взимку цього року.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні злочину визнав повністю, просив суд його суворо не карати.

Враховуючи викладене, суд ухвалив визнати лісника винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ст. 367 ч. 1 КК України та призначити йому покарання – штраф у розмірі 4250 гривень, з позбавленням права обіймати в установах, організаціях та підприємствах всіх форм власності посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на один рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: