fbpx

За рік прокуратура викрила на Прикарпатті 51 хабарника

Суспільство 10:01, 28.01, 2016

У прокуратурі Івано-Франківської області підбили підсумки роботи за минулий рік та визначили основні завдання на 2016 рік.

Під керівництвом прокурора області Владислава Братюка відбулася нарада щодо підсумків роботи відомства за 2015 рік.  

Відкриваючи збори, Владислав Братюк зазначив, що зусилля органів прокуратури спрямовувались на забезпечення законності та правопорядку на території області, ефективну реалізацію визначених законодавством функцій, і, як наслідок, досягнуто позитивні тенденції та напрацювання, інформує прес-служба обласної прокуратури.

Так, рівень злочинності на Прикарпатті залишається одним з найнижчих у державі, зменшилась кількість умисних вбивств, тяжких тілесних ушкоджень, менше  злочинів вчинено неповнолітніми, сповільнилось зростання корисливої злочинності. 

На захист інтересів держави за позовами органів прокуратури області стягнуто 122 млн грн, повернуто 1076 га землі.

За результатами розслідування до суду скеровано кримінальні провадження щодо 3314 злочинців. Серед вчинених ними правопорушень – корисливі злочини, злочини проти життя та здоров’я, проти безпеки руху та експлутації транспорту, незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин. 

Викрито 51 правопорушення, пов’язане з хабарництвом та одержанням неправомірної вигоди. Найбільше цих фактів обліковано в Івано-Франківську та Коломиї. За результатом судового розгляду до кримінальної відповідальності притягнуті державні службовці, посадові особи місцевого самоврядування, посадові особи юридичних осіб публічного права та ін.

Владислав Братюк підкреслив, що слід активізувати досудове розслідування кримінальних проваджень для прийняття процесуальних рішень, посилення потребує також діяльність правоохоронців щодо протидії корупції та організованій злочинності, виявлення фактів зловживань у бюджетній і земельній сферах, а також серед посадовців. 

Результатом роботи новостворених прокуратур повинні стати конкретні фахові напрацювання. 
За підсумками наради розробили ряд заходів для усунення наявних недоліків та визначили головні пріоритети у діяльності органів прокуратури. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: