fbpx

Будівельний скандал на Гімназійній: депутат міськради ледь не побився із забудовником. ВІДЕО

Суспільство 22:44, 23.12, 2015

У новобудові на вулиці Гімназійній в Івано-Франківську, проти зведення якої протестують місцеві мешканці, забудовник вже продав всі квартири.

Сьогодні заступник міського голови Івано-Франківська Олексій Кайда провів виїзну нараду щодо несанкціонованого будівництва на вулиці Гімназійній. На нараду зібралися місцеві мешканці, представники забудовника, депутати міської ради та люди, які встигли купити у новобудові квартири. Деякі депутати приїхали відстоювати права обурених сусідів новозведеної багатоповерхівки, а інші – права власників квартир.

"У будинку не тільки порушена поверховість. На цій земельній ділянці щільність населення має бути три людини, а будинок збудований на 30", – обурюється місцева мешканка Лілія Тирінова.

І рахує:

"Будинок на дев’ять квартир по 3-4 людини… Це в десять разів перевищує щільність населення. Адже це і машини, і сміття, і шум, і гам. А люди не для того продавали в місті квартиру, щоб далі так жити".

Як писав КУРС, за документами будинок зводить дочка колишнього головного архітектора міста Ігоря Гаркота Наталія Возна. Однак фактичним забудовником є сам Гаркот. Саме він на нинішній нараді відстоював інтереси забудовника.

Тож Ігор Гаркот розовів, що про скасування декларації на початок будівельних робіт дізнався зі ЗМІ.

"Нам не надали актів, наказів, на підставі яких скасували декларацію,  сказав Гаркот.  Станом на 25 листопада, коли скасували декларацію,  були продані всі кватири".

Один із власників квартир  учасник АТО, "кіборг" Ігор Склеповий, який балотувався до Івано-Франківської міської ради від партії "УКРОП". Його приїхали підтримати депутати-однопартійці та місцеві самооборонівці.

"Його поранили, коли виходив з Донецького аеропорту. Держава нічого не дала, а він (забудовник – КУРС) дав квартиру",  кажуть вони.

На такі сумнівні аргументи депутат від фракції "БПП "Солідарність" Андріан Волгін, який теж воював на Сході й двічі був у полоні, відповів:

"У мене у фракції так само є забудовник (Микола Ковальчук  КУРС), так само в нього була нелегальна забудова. І я йому маю запропонувати дати 30 квартир на озері моїм побратимам, воїнам АТО і продовжити далі будівництво?! Це буде називатися камуфляжне право",  міркує Волгін.

Закрити йому рота спробував Гаркот:

 "Стань там во, бо я можу не стриматися",  сказав він.

"Я почну захищатися, і потім побачимо, хто буде в лікарні",  відрізав йому Волгін.

Суперечка ледь не дійшла до рукоприкладства.

Зрештою, заступник мера Олексій Кайда підсумував, що будова ведеться із порушеннями, йому шкода людей, які купили тут квартири, і делегував вирішення будівельного конфлікту земельній комісії міської ради.

Нагадаємо, раніше Кайда доручив департаменту містобудування і архітектури підготувати на виконком проект рішення про скасування містобудівних умов і обмежень на будівництво скандальної багатоповерхівки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: