fbpx

Нова "Опришівська слобода": як будують другу чергу містечка

Суспільство 12:44, 08.08, 2023

У Франківську компанія “Ярковиця” продовжує будівництво сучасного містечка “Опришівська слобода”. Нова черга втілює успішний досвід, реалізований у попередніх житлових комплексах, поєднує його із сучасними безпековими трендами, новими просторовими рішеннями, додатковою інфраструктурою у відповідь на запити мешканців.

Успішний досвід: нова історія

Нова черга містечка Опришівська слобода росте поруч із уже збудованим житловим комплексом по вул. Коновальця – Блавацького. Будівництво стартувало, розпочали продаж квартир.

Опришівська слобода: друга черга містечка вже будується

Містечко, що зводиться, дотичне до першої черги “Опришівської слободи” і поширюється на ділянку, де раніше були розміщені автотранспортні підприємства, які згорнули діяльність понад десятиліття тому. Компанія “Ярковиця” викупила землю для житлового будівництва.

Друга черга будується за принципом поєднання якості, комфорту, сучасного дизайну та відповідає на запити мешканців. Вдосконалена версія вже зведеного містечка “Опришівська слобода” передбачає зручний трафік, безпеку всередині кварталу, розвинену житлову та відпочинкову інфраструктуру. 

“Вирішили продовжити наш позитивний досвід будівництва містечка, комфортного для життя, з відносно невеликою віддаленістю від центральної частини міста по одній з ключових магістралей Івано-Франківська – вулиці Коновальця”, – каже менеджерка з продажів компанії “Ярковиця” Анастасія Яцишин. 

Представниця компанії наголошує, що при плануванні першої і другої черг “Опришівської слободи” спиралися на новітні розробки стратегії розвитку Івано-Франківська. Неодноразово на публічних дискусіях з цього приводу урбаністи зауважували, що місту для уникнення заторів і додаткового спорудження мостів оптимально розвиватися в межиріччі двох Бистриць. При цьому пріоритетними локаціями для поширення житлового будівництва вказували саме колишні промислові зони в межах вулиць Чорновола, Мазепи, Коновальця. Таке поширення міста забезпечило би його мешканцям можливість швидко дістатися в будь-яку потрібну точку – не тільки на власних авто, а й з допомогою громадського транспорту.

“Опришівська слобода” має зручне автобусне сполучення з центральною частиною Франківська. Доїхати до центру міста на авто займає 10-12 хвилин. 

Всередині містечка “Ярковиця” реалізує ще один тренд Франківська – зони, вільні від автомобілів. 

“Ми синхронізуємо концепцію розвитку наших містечок із концепцією розвитку міста, – зазначає Анастасія Яцишин. – В “Опришівській слободі” передбачили простір без авто. Плюс великий міжбудинковий простір – розгортаючи нову чергу містечка, враховуємо принципи новітнього просторового планування”.

Опришівська слобода друга черга - сучасне містечко в Івано-Франківську

Компанія “Ярковиця” – єдина серед забудовників у Франківську з досвідом будівництва житлових комплексів “місто в місті”. На основі цього підходу, що передбачає автономність у сервісах та підвищений рівень безпеки, збудоване і живе містечко “Калинова слобода”, заселяється і обживається перша черга “Опришівської слободи”. 

Безпекова складова – ключова компетенція “Ярковиці”. У містечках цієї компанії запроваджена цілодобова охорона та відеонагляд – вимоги до безпеки поширюються на майно житлового комплексу, майно його мешканців і простір загалом. Тут безпечно дітям і дорослим. Жителі містечок можуть бути впевнені, що на території буде збережене все те, що вони отримують разом із квартирами: дитячі простори та спортивні майданчики, спільні відпочинкові простри, урбан-сади, квітники та багато іншого. А також все те, про що вони самі можуть подбати в майбутньому.

Час війни проявив нові вимоги до житлового будівництва. Серед них – укриття та доступність для маломобільних мешканців. “Ярковиця” і раніше передбачала ці моменти у будівництві своїх містечок, це ще одна сильна сторона будівельної компанії. Зараз у новій черзі “Опришівської слободи” вона додатково їх опрацювала: спроєктовані окремі підземні укриття по під’їздах, доступність забезпечена на всій території містечка і його помешкань – до квартири.

Здачу другої черги містечка “Опришівська слобода” запланували на 2025 рік. Дотримання заявлених термінів будівництва та вчасна здача житла в експлуатацію – відмінна риса будівельної компанії “Ярковиця”. Понад 20 років компанія будує новий Франківськ – щоразу здає житло вчасно. Першу чергу “Опришівської слободи” розпочали влітку 2019-го – пройшли пандемію ковіду з обмеженнями у роботі та великим спадом бізнес-активності, повномасштабне вторгнення та в умовах теперішньої війни вчасно закінчили і ввели в експлуатацію всі 1000 квартир.

Друга черга Опришівської слободи”: акценти

В другій черзі “Опришівської слободи” збудують ще 1000 квартир. 

Нове містечко спроєктували на чотирьох гектарах території. 9-поверхові цегляні будинки по периметру створюють ауру великого двору. Всередині простір формують окремі 9-поверхівки – таке архітектурне рішення створює візуально “прозорий” ландшафт і дає змогу влаштувати великі внутрішні двори між будинками. Двори переходять один в один, формуючи спільні пішохідні простори, вільні від авто. 

Опришівська слобода друга черга - ціна 1 кв м

“В цій черзі більше видовжених будинків, оскільки був запит на внутрішні квартири. Люди вважають, що вони тепліші, ніж зовнішні, хоча сучасні технології утеплення, які використовує “Ярковиця”, забезпечують в усіх помешканнях ефективне енергозбереження і комфорт”, – пояснює нюанси планування мікрорайону Анастасія Яцишин. 

У другій частині в містечку також є водойма. Якщо в першій черзі місцеве озерце облаштували під зону відпочинку, то в другій черзі “Опришівської слободи” потічок, з яким сполучена водойма, використали як межу мікрорайону. Вздовж цього водного кордону запланували відпочинкові і спортивні майданчики. Водночас це безпековий фактор, акцентує Анастасія Яцишин. 

У новому будівництві поєднали безпеку із відкритістю. Від вулиці Блавацького для обох черг “Опришівської слободи” влаштують спільну зону контролю зі шлагбаумом на в’їзді. Охорона з відеонаглядом поширюватиметься на всю територію – і захищену парканом, і обмежену водою. “Будинки містечка розташовані між вулицею Блавацького і потічком, який ніби огортає наш район і витікає до ротонди у мікрорайоні Опришівці, – пояснює Анастасія Яцишин. – Цей потічок є природною огорожею містечка, тому ми не робили паркани – вирішили залишити відкритий простір, і це доволі симпатично сприймається”.

У новій “Опришівській слободі” продовжили якісне просторове планування попередньої: так само передбачили дитячі простори для різних вікових груп, тренажерні та спортивні ігрові майданчики, спільні зелені зони для відпочинку. Побачити, як все це поєднується, можна у першій черзі містечка – там якраз насаджують дерева. Підібрали їх так, щоби створити постійно квітучі з ранньої весни до пізньої осені ансамблі.

В першій черзі містечка не планували, але зробили з огляду на побажання мешканців бігову доріжку – приблизно кілометр завдовжки, зараз вона на етапі маркування. У другій черзі “Опришівської слободи” бігову доріжку вже заклали в планування. Тут реалізували ще одне побажання – спроєктували відокремлений навчальний заклад.

“Постійно аналізуємо фідбек і робимо поправки та вдосконалення, – підкреслює представниця компанії “Ярковиця”. – Вирішили, що в новій Слободі втілимо ті запити, які потрібні мешканцям першої черги і будуть корисні всьому містечку”.  

Опришівська слобода - проект

Ще однією ілюстрацією такого підходу є рішення дизайну, яким об’єднають обидві черги. Люди хочуть бачити загальні простори не просто впорядкованими, а ще й привабливими, красивими. Тому під’їзди в будинках “Опришівської слободи” виконують стилізованими. Дизайнують і громадський простір, де залишають візочки й велосипеди. “Будуючи “Опришівську слободу”, ми прагнемо зробити зручно і красиво як зовні, на території, так і всередині – у під’їздах. Щоби люди відчувати комфорт всюди”, – підкреслює представниця компанії.

Акцентується увага і на паркуванні в містечку, оскільки це один із головних запитів при виборі житла у Франківську. “Коли розробляєш великий мікрорайон, можеш планувати всі зручності для мешканців, які вони очікують в кожному будинку: і паркомісця, і гостьові паркомісця, і гаражі окремо”, – зазначає Анастасія Яцишин.

Що стосується додаткових в’їздів та виїздів, то цей момент реалізують в межах розвитку міста та Опришівців як його великого мікрорайону. У генплані забезпечені нові вулиці, одна з них має пройти попри дамбу вздовж річки Бистриця Надвірнянська. Природна рекреаційна зона Бистриці лежить в межах швидкого пішого доступу для мешканців обох черг “Опришівської слободи”. 

Житло та інвестиції: вартісні квадратні метри

Сучасне житло будується як сукупність сервісів. Житлове містечко – передовсім інфраструктура та спектр послуг, а не тільки спальний мікрорайон. Купуючи квартиру в житловому комплексі з таким підходом, мешканці отримують не просто квадратні метри, а й можливості.

В “Опришівській слободі”, серед іншого, це можливість комфортно сортувати сміття у власному дворі, взимку ходити розчищеними тротуарами, влітку в дощ не боятися підтоплення підвалів. Це освітлена територія – всюди встановлені сучасні енергозберігаючі ліхтарі. Це безпека і нагляд.

Містечко Опришівська слобода - вигідні умови розтермінування

Ще на етапі спорудження квартир у містечку “Опришівська слобода” вибирають обслуговуючу компанію. Сервіс влаштовують з огляду на досвід у “Калиновій слободі”. Обслуговуюча компанія бере на себе охорону і відеонагляд, прибирання території та під’їздів, вивезення сміття, догляд за дитячими і спортивними майданчиками, за зеленими насадженнями. Також надає послуги з обслуговування і ремонту мереж, в т. ч. безпосередньо у квартирах. 

В новій черзі “Опришівської слободи” будують однокімнатні, двокімнатні та трикімнатні квартири. Житло – газифіковане, опалення – автономне, з газовим котлом чи іншими варіантами. 

У квартирах різної площі реалізують різноманітні планування з огляду на зручне, практичне та доступне у вартості житло. “Ми робили оптимальне планування малої площі: від 35 кв. м в однокімнатній, від 48 кв. м – у двокімнатній і від 60 кв. м – у трикімнатній квартирах. Внесли компонент їдальні-вітальні: передбачили кухні-студії та кухні більшої площі, де, окрім кухонного гарнітуру, є можливість поставити диван”, – розповідає про нюанси Анастасія Яцишин. В кожній квартирі є лоджія чи “французький” балкон при кухні, гардеробна. 

“Ярко Центр” на Південному бульварі: жити і працювати у діловому центрі Франківська

Квартиру можна обрати зараз і сплачувати частинами до завершення будівництва. 

Умови продажу: початковий внесок – від 30%, діє довгострокове розтермінування платежів до 42 місяців. “Враховуючи наш фінансовий досвід, готові надати безвідсоткове розтермінування до завершення будівництва. Зі зручними для людини періодами оплати – щоквартально чи щомісячно”, – акцентує Анастасія Яцишин.  

Саме на початку продажу є найкращий вибір помешкань. Відтак придбання квартири в новій “Опришівській слободі” може стати надійною інвестицією для тих, хто хоче зберегти і примножити свої гроші. В першій черзі містечка квадратний метр житла додав 200 у.о. від початку будівництва до його завершення – за чотири роки. Така рентабельність зумовлена кількома чинниками: надійність девелопера – компанії “Ярковиця”, швидке і вчасне будівництво, якість і комфортність житла, енергоефективність, сервіси і комплекс послуг у містечку та м’яка політика продажу. 

Стежити за будівництвом та бути в курсі всіх пропозицій можна:

Партнерська публікація

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: